Вісім годин безперервної тривоги: у Харкові прогриміли потужні вибухи

Потужні вибухи чули в Харкові під час тривоги / Колаж 24 Каналу

Росіяни не дають спокою українцям. Потужний вибух чули жителі Харкова під час повітряної тривоги, потім – ще один. Відомо про постраждалих.

У неділю, 19 травня, у Харкові прогриміли вибухи. Власне, перший – близько 11:00, що підтвердили різні джерела. У цьому матеріалі 24 Канал інформує про ситуацію з посиланням на офіційні відомства.

Вибухи у Харкові: що відомо

Ще вночі 19 травня, о 03:10, у Харківській області оголосили повітряну тривогу. Коли пролунав вибух в обласному центрі, пройшло вже майже 8 годин від того моменту, коли пролунали сирени.

Міський голова Харкова Ігор Терехов підтвердив, що було гучно, закликаючи людей бути обережними. Також голова ОВА Олег Синєгубов написав про вибух та важливість перебування в укриттях.

Не залишайте укриття до відбою сигналу повітряної тривоги. Про влучання ворожих снарядів, постраждалих повідомляйте на спеціальну лінію поліції “102”,
– інформувала Харківська обласна поліція.

Через 20 хвилин після першого вибуху, о 11:20, мер Терехов констатував, що у Харкові чули другий потужний вибух. Згодом Синєгубов додав, що росіяни завдали ударів по Харківському району та є постраждалі.

За попередньою інформацією, постраждало саме 8 осіб в Малоданилівській громаді Харківського району. Серед них – фельдшер екстреної допомоги.

Що потрібно взяти зі собою в укриття під час тривоги / Інфографіка 24 Каналу

Водночас у поліції регіону закликали не викладати фото та відео влучань, адже це допомагає вбивати ворогу цивільних, зокрема дітей. До того ж за відповідні дії передбачена відповідальність.

Зверніть увагу! Перед цим Повітряні сили ЗСУ акцентували, що зі східного напрямку існує загроза застосування балістичного озброєння в областях, де оголошена тривога. Вірогідно, ішлося і про Харківщину.Більше про ситуацію на Харківщині

  • Від 10 травня тривають запеклі бої на півночі Харківської області між українськими захисниками та російськими загарбниками. Окупанти намагалися наступати на місто Вовчанськ та село Липці, однак їх стримали Сили оборони.
  • Як констатували в Генштабі 19 травня, упродовж останніх годин на Харківщині противник активних дій не проводив. До того в командуванні ЗСУ звітували про успішні штурмові операції та спроби витіснення ворога у бік села Глибокого.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *