Сил не вистачає: Коваленко розібрав, як намагаються діяти росіяни на Харківщині

Коротка версія новини

  • Росія активізувала наступ на Харківщину тиждень тому, але не має достатнього ресурсу для розширення контролю.
  • Окупанти просунулися на 10 кілометрів углиб території Харківської області з підтримкою артилерії та авіації.
  • Загарбники використовують ресурс груп військ “Захід”, які діють переважно на Лимано – Куп’янському напрямку.

Тиждень тому, 10 травня, Росія активізувала наступ на Харківщину. Окупанти хочуть розширити зону контролю, проте не мають достатнього ресурсу.

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко в етері 24 Каналу розповів, що зараз Кремль використовує групу військ “Захід”, аби просуватися далі.

На скільки кілометрів вглиб просунувся ворог

Коваленко пояснив, що окупанти зайшли на територію Харківської області приблизно до 10 кілометрів – це глибина полкового рівня в наступі за підтримки артилерії та тактичної авіації.

Під час першої доби наступальних дій росіяни використали 2 полки в напрямку Липців та Вовчанська. Тоді окупанти просунулися на 1 – 3 кілометри в сірій зоні, зараз же виходять на рівень 10 кілометрів.

Якщо порівняти результат з базовим функціоналом полку в наступі за добу та за тиждень, це приблизно в сім разів гірший показник просування,
– наголосив Олександр Коваленко.

Просування росіян у Харківській області: дивіться на карті

Які російські бригади воюють на Харківщині

Військово-політичний оглядач розповів, що окупанти можуть використовувати ресурс груп військ “Захід” та “Центр”, які дислокуються на Луганщині та діють на Лимано – Куп’янському напрямку.

Хоча “Захід” натепер переважно діє по всій лінії біля Лиману та Куп’янська. Їх передислокувати після того, як на Авдіївський плацдарм перекинули найбільш боєздатні мотострілецькі бригади зі складу 2-ї та 41-ї російської загальновійськової армії.

Якщо вони не матимуть достатньої підтримки в особовому складі та в техніці, то вони не зможуть, наприклад, продовжувати штурмові дії в Вовчанську або розпочати штурмові дії в міських умовах населеного пункту Липці,
– наголосив Коваленко.

Наступ Росії на Харківщину: останні новини

  • У Держприкордонслужбі розповіли, що в боях під Вовчанськом прикордонники зустріли російську ДРГ. Ворог почав брати прикордонників в оточення, тому військові вирішили відступити. Хлопцям вдалося вийти та переміститися на запасну позицію. Вже там надійшла інформація, що до них прямує група осіб з 5 – 6 осіб, які видавали себе за українських бійців.
  • Президент Володимир Зеленський зазначив, що окупанти втрачають свою піхоту та техніку. За його словами, відчутно втрачають, хоча так само як і у 2022 році, розраховували на швидке просування по українській землі.
  • Естонська розвідка заявила, що немає жодних ознак того, що росіяни планують захопити Харків. Замість цього Росія прагне створити “буферну зону” в Харківській області. У зіткненнях бере участь близько 2 000 осіб, загалом у районі зосереджено близько 35 тисяч росіян.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *