Коли повістка вважається врученою: роз’яснення від Міноборони

Коротка версія новини

  • Новий закон про мобілізацію набрав чинності, згідно з яким повістки можуть вручати представники ТЦК, роботодавці та поліцейські.
  • Врученою вважається тільки повістка, яка видається під особистий підпис, інших варіантів наразі не передбачено.
  • Міністерство оборони України зазначило, що поки немає змін до процедури вручення повісток, але будь-які нововведення будуть повідомлені.

У Міноборони розповіли, яка повістка вважається врученою / Колаж 24 Каналу

Новий закон про мобілізацію уже набув чинності. Відтепер вручати повістки мають право представники ТЦК, роботодавці та поліцейські.

Зверніть увагу, що врученою вважається лише та повістка, яка видається під особистий підпис. Про це в етері телемарафону повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, передає 24 Канал.

“Інших варіантів наразі не передбачено”

Наразі існує положення, що врученою вважається повістка, яка видається під особистий підпис людині. Інших варіантів наразі не передбачено,
– зауважив Лазуткін.

Він додав, що поки не існує постанов чи актів, які змінюють цей порядок, але якщо такі документи з’являться, про це буде повідомлено.

Лазуткін також нагадав, що вручати повістки можуть роботодавці, представники територіальних центрів комплектування та поліцейські.

Мобілізація в Україні: останні новини

  • Директорка департаменту ЦНАП КМДА Наталія Шамрай розповіла, що після оновлення даних у ЦНАПі повістки не видають. Вона зауважила, що у них немає таких повноважень і таким може займатися лише ТЦК.
  • У Міноборони розповіли, що оновити свої дані можна у мобільному додатку Резерв+, у ТЦК та СП і у ЦНАПі. У військовозобов’язаних є 60 днів на оновлення персональних даних.
  • Зокрема, вранці Міноборони повідомило, що 150 000 громадян уже успішно авторизувалися в застосунку Резерв+. Зокрема, там зазначали, що тисячі запитів – у черзі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *