Був іконописцем і художником: киянин Валерій Васильєв загинув під Роботиним

Коротка версія новини

  • Киянин Валерій Васильєв, іконописець та художник, загинув у бою під Роботиним, захищаючи Україну.
  • Валерій мав художню освіту, був реставратором.
  • Брав участь у розписах церкви Святого Миколая на Аскольдовій могилі, в мечеті, Ісламському культурному центрі.

Валерій Васильєв / Колаж 24 Каналу

Трагічну звістку повідомили в Дарницькій районній державній адміністрації столиці. Чоловікові було 54 роки.

На жаль, війна щодня забирає життя синів і дочок України. У бою загинув волонтер і воїн Михайло Панков. Він був вчителем з Луганщини і пережив полон.

Що відомо про Валерія Васильєва

Валерій народився в Києві, працював художником на авіаційному заводі. Пройшов військову службу. Навчався у Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури, отримав спеціальність “художник-реставратор”,
– так описують загиблого дарничанина.

Валерій Васильєв / Фото зі сторінки НАОМА

Але воїн був не просто художником – він був іконописцем. Зокрема, брав участь у розписі церкви Святого Миколая на Аскольдовій могилі. На іконопис був благословленний священником. А ще володів технікою вітража.

Коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення, Валерій добровільно пішов в ЗСУ. У війську виконував бойові завдання на Бахмутському, Запорізькому та інших напрямках.

На жаль, боєць загинув у Роботиному 4 травня, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України.

“Валерій так і не встиг доопрацювати багато ескізів, які чекали на його втілення… Щирі співчуття родині, близьким, родичам, друзям та усім знайомим Захисника. Вічна пам’ять Герою”, – написали в Дарницькій РДА.

В НАОМА розповіли про свого випускника

У Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури розповіли про полеглого бійця трохи більше. Валерій закінчив художню школу і працював художником-оформлювачем. Повна назва спеціальності, яку здобув у художній академії, – бакалавр образотворчого мистецтва, декоративного мистецтва, реставрації.

Реставраційне відділення НАОМА Валерій Васильєв закінчив у 2009 році. Він займався художніми розписами православних храмів і мечетей. Окрім уже згаданих розписів у церкві Святого Миколая на Аскольдовій могилі, були ще розписи в мечеті та Ісламському культурному центрі на вулиці Дегтярівській у столиці.

З весни 2022 року Валерій Васильєв на фронті піхотинцем боронив нашу землю від ворога. НАОМА завжди пам’ятатиме свого Героя! Щирі слова співчуття родині, друзям та побратимам загиблого Героя,
– написали в академії.

Редакція 24 Каналу також висловлює співчуття усім близьким полеглого Героя. Вічна пам’ять!

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *