До чого готується Путін, замінивши Шойгу у кріслі глави міноборони

В Росії відбулись зміни в керівництві міністерства оборони. Новим очільником відомства став економіст Андрєй Бєлоусов, а ексміністру Сєргєю Шойгу надали посаду секретаря Ради безпеки.

Військовий оглядач з Ізраїлю Давид Шарп розповів 24 Каналу, що від Бєлоусова чекають реорганізації міністерства оборони. За часів Шойгу там, зокрема, процвітала корупція, що засвідчив арешт заступника глави міноборони Тимура Іванова.

У Путіна 2 варіанти

Наразі очевидно, що Росія застрягла у тривалій війні. Вона хотіла “взяти Київ за 3 дні”, але сталося зовсім інакше.

Путін розуміє, що зіскочити з війни без перемоги, щоб це не виглядало його поразкою, неможливо, тому що для нього це означатиме смерть. Тоді залишається 2 варіанти:

  • тягнути час і воювати, хоча б не програючи;
  • вигравати щось, щоб зіскочити, виглядаючи “переможцем”. Цей процес може бути довгим, тому доведеться розв’язувати багато проблем.

Тому можна називати призначення міністром оборони Бєлоусова підготовкою до тривалої війни, а можна – підвищенням ефективності,
– зауважив військовий оглядач.

Зверніть увагу! Напередодні зміни уряду в Росії, була заарештовано заступника міністра оборони Тимура Іванова. Його підозрюють в отриманні хабара у розмірі 1 мільярд рублів. Іванов, зокрема, займався “відбудовою” окупованого Маріуполя.Має інше покликання

Водночас призначення нового міністра оборони збіглося з активним наступом росіян на півночі Харківської області. Проте Шарп не пов’язує ці дві події.

Тут не варто шукати особливих закономірностей. Відбулись так звані “вибори” Путіна, і після цього мав змінитися уряд Росії. Під цей процес підвели кадрові зміни і міноборони,
– пояснив він.

Шойгу – не був військовим, так само як і Бєлоусов. Проте у плануванні воєнних операцій та у командуванні фронтом міністр оборони не бере участь – це функції генштабу.

Міністр оборони має інше покликання — відповідати за підвищення ефективності роботи всього, що пов’язано з його відомством, ВПК, переходом економіки на “військові рейки” тощо.

“Тому зміна керівництва міноборони не пов’язана з наступом росіян на Харківщині. Це, імовірно, збіг обставин”, – наголосив Давід Шарп.

Які зміни відбулись в російському уряді

  • Ввечері 12 травня стало відомо, що Сєргєя Шойгу було звільнено з посади міністра оборони і призначено секретарем Радбезу. Водночас новим міністром став економіст Андрєй Бєлоусов, який був перши заступником глави російського уряду.
  • Шойгу обійняв посаду секретаря Радбезу, яку посідав Ніколай Патрушев. Він пішов з неї у зв’язку з “переходом на іншу роботу”.
  • Проте син Ніколая Патрушева – Дмітрій пішов на підвищення. Він обіймав посаду міністра сільського господарства, а тепер ще й став заступником глави уряду. До речі, Дмітрія готували як наступника Путіна, однак ця тема більше не обговорюється в політичних кулуарах.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *