Окупанти намагаються сунути вглиб, – Сирський про складну ситуацію на Харківщині

Коротка версія новини

  • Олександр Сирський повідомив про загострення ситуації на Харківщині, де українські війська ведуть важкі оборонні бої.
  • Російські окупанти намагаються просунутися вглиб України, але спроби прорвати оборону зупинено завдяки діям розвідки та артилерії.
  • Ситуація на фронті загострилась у прикордонних районах Харківщини, де ведуться запеклі бої з різкою динамікою.
  • Експерти радять Україні планувати контрнаступальні операції для перехоплення ініціативи та наголошують на забезпеченні системної підтримки з боку Заходу.

Сирський про ситуацію на фронті, зокрема на Харківщині / Колаж 24 Каналу

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявляє про загострення ситуації на Харківщині. Там українські війська ведуть важкі оборонні бої.

У своєму зведенні з фронту за 12 травня Олександр Сирський повідомив, що російські окупанти активізували наступ на декількох напрямках, намагаючись просунутися вглиб України. Він зазначив, що спроби ворога прорвати оборону зупинено завдяки роботі розвідки, артилерії та безпілотних систем.

Ситуація на фронті: зведення Сирського

За словами Сирського, на Харківщині цього тижня ситуація суттєво загострилась, особливо у прикордонних районах. Сили оборони України роблять все можливе для утримання оборонних рубежів та щоб завдати ворогу уражень.

Підрозділи Сил оборони ведуть жорсткі оборонні бої, спроби російських окупантів прорвати нашу оборону зупинено. Працює наша розвідка, артилерія, підрозділи безпілотних систем.

Водночас на Куп’янському, Сіверському, Лиманському та Покровському напрямках тривають запеклі бої, де ситуація змінюється дуже динамічно.

Ми знаємо плани ворога і гнучко реагуємо на всі його дії. Для підсилення оборони вживаються всі необхідні заходи та оперативно приймаються рішення, в тому числі кадрові.

Зверніть увагу! Ворог має частковий успіх у деяких районах, тоді як українські військові відвойовують території та покращують свої позиції.

На Краматорському напрямку противник не припиняє спроби захопити Часів Яр Донецької області та відновити свої позиції біля Кліщіївки в тому ж регіоні. Проте російські загарбники успіху не мають – їм протистоять наші воїни, які упродовж місяців розвивали оборонну стратегію.

Інститут вивчення війни пояснював, що для Кремля наступ на Харківщині був “ризиковим кроком”. Окупанти розпочали операцію з обмеженими ресурсами, і немає підстав вважати, що їм вдасться захопити Харків чи інші важливі цілі. За словами аналітиків, ймовірно, Путін сподівається, що Україна не розпочне контрнаступ та його армія зможе утримувати захоплені ділянки.

Експерти наголошують, що Києву слід планувати контрнаступальні операції в найближчій перспективі, аби зламати розрахунки Москви та перехопити ініціативу. Водночас в ISW констатують, що підтримка Сил оборони України з боку Заходу має бути системною та своєчасною. Лише в такому разі можна сподіватися на бажаний результат.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *