Безпілотники ГУР атакували нафтопереробний завод “Лукойла”, – джерело

Дрони ГУР атакували нафтопереробний завод “Лукойла” / РосЗМІ (Фото ілюстративне)

Вночі проти 11 травня безпілотники Головного управління розвідки Міноборони України атакували Волгоградський нафтопереробний завод. Він належить підприємству паливно-мастильного профілю “Лукойл-Волгограднафтопереробка”.

Відповідну інформацію 24 Каналу підтвердили джерела в українській розвідці. Перед цим проти 10 травня росіяни бідкались через атаку по Калузькому НПЗ.

Що відомо про атаку на нафтопереробний завод “Лукойла”

В ніч на 11 травня в Росії знову “гуркотіло”. О 03:45 на Волгоградський НПЗ, який належить ПАТ “Лукойл- Волгограднафтопереробка”, завітали БпЛА Головного управління розвідки,
– заявили джерела в ГУР.

За їхніми даними, на заводі зазнали пошкоджень установки первинного перероблювання нафти АВТ-1 і АВТ-6. Джерела додали, що поточний стан установок уточнюється.

Проте вже відомо, що пошкодження зазнав кабель керування повітряними холодильниками, внаслідок чого відключено 7 холодильників. Також пошкоджено димову трубу печі П-1.

Довідка. Атакований українською розвідкою НПЗ “Лукойл-Волгограднафтопереробка” є найбільшим виробником нафтопродуктів у Південному федеральному окрузі Росії. Його потужність була орієнтовно 14,8 мільйона тонн. З 1993 року завод є дочірньою організацією ПАТ “Лукойл”.Волгоградський НПЗ вже був під атакою дронів

  • Вночі проти 3 лютого 2024 року завод вже потерпав від атаки дронів. Тоді пожежа охопила орієнтовно 300 метрів квадратних.
  • Російські МНСники заявили, що “причини пожежі невідомі”. Тоді окупанти традиційно намагались приховати наслідки атаки.
  • У міноборони Росії заявили тільки, що їхня ППО нібито “збила” 2 безпілотники над Волгоградською областю. Про влучання і пожежу вони не говорили. Де розташований ворожий завод дивіться за посиланням.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *