Частина озброєння з останнього пакету допомоги від США вже на фронті, – Білий дім

Коротка версія новини

  • Частина озброєння з останнього пакета допомоги від США вже на фронті, повідомив Білий дім.
  • Доставлене озброєння вже активно використовується українськими військовими.
  • Швидке постачання досягнуто завдяки розміщенню частини зброї на складах у європейських країнах.
  • Триває робота над поставками решти озброєння, яка вимагає більше часу для доставки в Україну.

Частина озброєння від США вже перебуває на фронті / Колаж 24 Каналу

Одразу після того, як Конгрес схвалив фінансування, США виділили пакет військової допомоги для України. У Білому домі повідомили, що частина з обіцяного озброєння уже перебуває на фронті.

Джон Кірбі розповів, що частина зброї вже була розміщена на складах у європейських країнах, що дозволило організувати швидке постачання. Для доставки решти озброєння та техніки на поле бою потрібен додатковий час.

Частина озброєння вже знаходиться на полі бою

Кірбі повідомив, що “деяке” озброєння вже доставлене на позиції ЗСУ та активно використовується.

Дещо з першого пакету оборонної допомоги – який ми оголосили в рамках закону про додаткове фінансування того ж дня, коли президент підписав його – вже потрапило на поле бою, до рук українських військових,
– повідомив радник Білого дому.

Втім, з міркувань безпеки, він не повідомив, яку саме зброю отримали українські захисники.

За словами Кірбі, швидкого постачання вдалося досягти завдяки тому, що частину озброєння було заздалегідь розміщено на складах у європейських державах. Водночас для доставки в Україну решти техніки та зброї знадобиться більше часу.

“Міністерство оборони (США. – 24 Канал) буквально перевертає небо та землю, щоб зробити це якнайшвидше. І зараз ще триває робота над поставками, які залишились у попередньому пакеті”, – підкреслив він.

Військова допомога для України: останні новини

  • Також у США 10 травня оголосили про новий пакет військової допомоги на 400 мільйонів доларів. До нього увійдуть додаткові боєприпаси для ППО Patriot і NASAMS, системи HIMARS, зенітні ракети Stinger, протитанкові системи Javelin, бойові машини піхоти Bradley, артилерійські боєприпаси та багато іншого.
  • Зокрема, Держдеп США схвалив продаж Україні трьох HIMARS за які заплатить Німеччина. Орієнтовна вартість техніки – 30 мільйонів доларів.
  • Водночас, Володимир Зеленський заявив, що не всі партнери України оперативно виконують домовленості. Президент закликав прискорити постачання.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *