Прикрив собою вагітну жінку: у Казахстані нагородили одного із пасажирів літака, який розбився під Алматою – новини світу

Він отримав медаль за відвагу.

У Казахстані нагородили 23-річного Темірлана Кадауова, який під час авіакатастрофи пасажирського літака під Алмати прикрив собою вагітну жінку, а також допомагав евакуювати постраждалих.

Про це пише Tengrinews.

Нагороду хлопцю вручав очільник Департаменту поліції міста Алмати Серік Кудебаєв.

“Молодик проявив відвагу в екстреній ситуації і самовіддано прикрив своїм тілом вагітну жінку, яка сиділа поруч. Крім цього, хлопець, незважаючи на отриману травму, допомагав евакуюватися іншим пасажирам до приїзду всіх екстрених служб. Темірлан Кадауов гідний цієї нагороди. Насамперед, це подяка людей”, – зазначили в поліції.

Кадауов прикрив своїм тілом пасажирку поруч, яка була на 5-му місяці вагітності. Після падіння він активно допомагав розбирати уламки та витягати пасажирів, які постраждали.

“Трясло жахливо. Мій сусід Темірлан одразу взяв мене за руку. Це була психологічна підтримка. Потім я відкрила очі, а попереду вулиця, тобто я не бачу літака, хоча ми сиділи в середині, на 11-му ряду. Я повинна була сісти на 11А, але сіла на 11Б, і мого сусіда Темірлана затиснуло більше за мене”, – розповіла сусідка хлопця Гулім Акішева.

Нагадаємо, аварія з літаком Fokker 100 авіакомпанії Bek Air сталася вранці 27 грудня. На борту було 98 людей, 12 з них загинули, понад 60 перебувають у лікарнях. Зокрема, двоє громадян України. Судно мало прямувати до столиці Нурсултан. Одразу після злету щось пішло не так, авіалайнер утратив висоту, кілька разів зачепив хвостом злітну смугу і врізався в будівлю неподалік. Більшість пасажирів устигли врятувати, зокрема й малюка.

Відео

У Казахстані оприлюднили ймовірні причини авіатрощі в Алмати

Це метеорологічні умови, помилка пілота та технічна несправність лайнера. Остаточну версію оголосять після вивчення бортового самописця. До летовища люди тим часом несуть квіти та свічки на знак жалоби.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *