Японія оприлюднила зображення винищувача нового покоління – новини світу

Літак перебуває на стадії виробництва.

Міністерство оборони Японії опублікувало проектне зображення NGF (Next Generation Fighter, винищувач нового покоління), який надійде на озброєння армії у 2030-х роках.

Про це повідомляє Aviation Week.

Зображення винищувача опублікували у проєкті бюджету на 2020 рік. 

У наступному році на його розробку передбачено понад 250 мільйонів доларів. Новітній винищувач шостого покоління раніше був названий військовими F3 або Future Fighter (винищувач майбутнього).

Як розраховує Міноборони Японії, на створення нової бойової машини піде 15 років, вона має замінити F-2 у 2030-х. Вартість проекту оцінюють у 40 мільярдів доларів.

Видання додало, що зображення літака свідчить, що він матиме два двигуни і використовуватиме технологію малопомітності, він буде одномісним, озброєння розмістять у внутрішніх відсіках, але можуть бути й зовнішні підвіски.

Зазначимо, ще в лютому влада Японії ухвалила рішення про розробку нового винищувача, який має замінити застарілі Mitsubishi F-2 в 2030-х роках. До проекту будуть залучені національні компанії, головним розробником найімовірніше буде призначений концерн Mitsubishi Heavy Industries.

До участі у проекті можуть бути допущені також іноземні компанії, включно з британською BAE Systems і американськими Lockheed Martin, Boeing і Northrop Grumman. До проекту влада висуває кілька вимог, включаючи відносно невеликі витрати, отримання технологій винищувачів нового покоління і високий модернізаційний потенціал F-3.

Проект розробки винищувача F-3 оцінюється в 40 мільярдів доларів. На програму розробки, за оцінкою міністерства оборони Японії, потрібно близько 15 років.

Відео

Туреччину усунули від виробництва американських винищувачів через торгівлю з РФ

У Білому Домі пояснили, купівля Туреччиною зенітних ракетних комплексів підриває зобов'язання країн НАТО не використовувати російське озброєння. І наголосили, що американські винищувачі-бомбардувальники не можуть використовуватися поряд з російською шпигунською технікою, призначеною для збору даних щодо якості цих літаків.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *