Експрем’єра Хорватії засудили до шести років тюрми за корупцію

Чиновника визнали винним в отриманні хабара розміром 10 мільйонів євро.

Суд у Хорватії виніс вирок у справі колишнього прем’єр-міністра країни Іво Санадера. Його визнано винним у хабарництві, повідомляє Радіо Свобода.

Експосадовця засудили до шести років позбавлення волі. Підставою для цього став доведений випадок корупційних дій – отримання 10 мільйонів євро в обмін на надання угорській нафтовій компанії MOL пакету акцій хорватської енергетичної компанії INA. Злочин стався більше десяти років тому.

Суд також засудив головного виконавчого директора MOL Жолта Ернаді до двох років ув’язнення у цій справі. Щоправда, угорець фізично недосяжний для хорватського правосуддя, однак Угорщину вже закликали до відповідних дій – арешту посадовця. Обидва вироки можуть бути оскаржені.

Як повідомлялося, у неділю, 22 грудня, в Хорватії відбулося голосування в першому турі президентських виборів. Переможця виявлено не було, знадобиться другий тур.

Відео

Хрещатик прикрасили хорватськими та українськими прапорами

Зробили це на знак підтримки збірної Хорватії з футболу. Вчора хорвати перемогли збірну Англії на чемпіонаті світу, і вперше у своїй історії вийшли у фінал. Хто саме розвісив прапори у середмісті столиці – невідомо.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *