Третій зайвий: Гройсмана “прибирають” з так званого “гуманітарного штабу”

Третій зайвий: Гройсмана "прибирають" з так званого "гуманітарного штабу"

Колишній прем’єр-міністр України Володимир Гройсман витісняється зі звітів так званого “гуманітарного штабу”, який саме під нього створили його ж соратники.

Судячи з усього експрем’єр-міністр України Володимир Гройсман стає токсичним не лише у своїй іменній партії, але й в так званому “гуманітарному штабі”, який саме під нього створили його ж соратники – мер Вінниці Сергій Моргунов та голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий, пише УНН.

Деталі 

Штаб мав би стати трампліном для повернення Гройсмана, якщо не у велику політику, то хоча б поближче до неї. І певний період Гройсман брав активну участь в діяльності штабу. Принаймні особисто комусь щось передавав і звітував про це у своїх соцмережах.

Однак замість тріумфального повернення Гройсман отримав низку скандалів та звинувачень у тому, що він піариться на допомозі військовим, яка купується за кошти місцевих громад, отже ні він, ні його штаб, за великим рахунком, жодного відношення до неї не мають.

Поступово все звелося до того, що допомогу від імені штабу передавали місцеві депутати та чиновники, а про Гройсмана згадують побіжно, або, взагалі, не згадують.

Зокрема, минулого тижня пресслужби Вінницької обласної та міської рад і штаб відзвітували про передачу одній з військових частин 18 тепловізорів, 12 прожекторів та 34 зарядних станцій Bandera Power для “ловців шахедів”. Передавали їх Соколовий та Моргунов.

В усіх повідомленнях немає жодної згадки про те за які кошти купувалася ця допомога або хто з благодійників її надав. Але це, в даному випадку, не головне. Цікаво, що в повідомленні міськради про Гройсмана побіжно згадали всередині тексту, у повідомленні штабу його просто тегнули, а от в повідомленні облради про Гройсмана, взагалі, ні слова.

І це більш ніж очевидний натяк на те, що Соколовий та Моргунов вирішили, що штаб повинен обслуговувати їхні політичні інтереси, а Гройсман в цій ситуації третій зайвий. 

Фактично, маємо дзеркальне відображення тих самих процесів які нині відбуваються в “Українській стратегії Гройсмана”. З початку року політсила експрем’єра несподівано активізувалася: проводить чистку партійних лав, намагається воювати з головою Вінницької ОВА Сергієм Борзовим. Але все це відбувається без участі поки що лідера партії та без жодної його реакції на ці події.  Першу скрипку впевнено грають Моргунов та Соколовий. 

Звісно, мер Вінниці та голова Вінницької облради не рубають з плеча, і Гройсман поки що залишається формальним керівником так званого “гуманітарного штабу”. Наприкінці січня експрем’єр навіть провів його засідання. 

Але не варто забувати, що Моргунов та Соколовий одразу ж заповнили штаб наближеними до себе людьми, і Гройсман у більшій мірі був для нього вивіскою, яку, судячи з усього, планують зняти.

Невловимий Джо: куди і чому зник з інформаційного поля експрем’єр Володимир Гройсман26 січня 2024, 11:30 • 608135 переглядiв

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *