Залякування журналіста Ніколова: поліція встановила зловмисників

Правоохоронці затримали зловмисників, які погрожували Ніколову / Колаж 24 Каналу

Поліція затримала зловмисників, які ломилися в помешкання журналіста Юрія Ніколова та розклеювали листівки з погрозами. Окрім того, правоохоронці також виявили докази правопорушення.

Справу кваліфікували як перешкоджання роботі журналіста. Нині вирішується питання щодо повідомлення про підозри зловмисникам.

Зловмисників затримали

Правоохоронці встановили п’ятьох учасників, які намагалися вдертися у квартиру Ніколова та залишили листівки з погрозами. Ними виявилися мешканці Київської, Житомирської та Черкаської областей.

Поліція виявила підозрюваного, який погрожував журналісту / Фото ГУНП в місті Києві

Зловмисники, які залякували Ніколова / Фото ГУНП в місті Києві

Поліцейські вже провели за місцями мешкання фігурантів обшуки, в ході яких вилучили речові докази – комп’ютерну техніку та мобільні телефони, на які здійснювався запис вчинення правопорушення, із відповідними відеоматеріалами. Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру, а також вживаються заходи, спрямовані на встановлення обставин та мотивів вчинення правопорушення.

Докази, які виявили у зловмисників: дивіться відео

Розслідування відкрили за фактом перешкоджання роботі журналіста (частина 2 статті 171 Кримінального кодексу). Максимальні санкції передбачають позбавлення волі на строк до 4 років.

Що відомо про погрози Ніколову

  • Юрій Ніколов 14 січня повідомив, що в його квартиру намагалися вломитися невідомі. Окрім того, зловмисники намагалися залякати журналіста, однак його на ту мить не було вдома.
  • Після інциденту відео зі зловмисниками з’явилося у мережі. Як стверджувалося у дописі, “військові приїхали з нуля на ротацію і вирішили передати повістку одному відомому журналісту, який кілька років харчувався з рук російського бізнесмена вірменського походження, втік із Києва на початку повномасштабного вторгнення, а після повернення вирішив вдати, що нічого цього не було”.
  • У поліції 15 січня повідомили, що вже перевіряють факт погроз журналісту.
  • До слова, Юрій Ніколов – журналіст-розслідувач, який зробив низку скандальних розслідувань, у тому числі щодо корупції у закупівлях для ЗСУ. Особливого розголосу набула інформація про “курячі яйця за 17 гривень”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *