Ми вилізали з-під стелі: харків’яни згадали моторошні деталі атаки балістикою

Харків’яни розповіли про обстріл міста / Колаж 24 Каналу

Ввечері 16 січня Росія атакувала Харків ракетами, пролунали сильні вибухи. Уже відомо про щонайменше 17 постраждалих, більшість людей доправили до лікарні.

Російські загарбники влучили по центру Харкова. Вони навмисно цілились у житлову забудову, у місця, де точно немає жодної військової інфраструктури.

Що кажуть очевидці

Від ворожого обстрілу постраждали мирні люди. За попередньою інформацією 12 уже доправили до лікарні. Ворог пошкодив багатоповерхівки та цивільну інфраструктуру.

Нас накрило стелею, скло посипалось, дим, свист… Я кричала: Саша, зараз буде другий (удар – 24 Канал). Другий прогримів ще сильніше. Ми почали вилазити з-під стелі… Його сильно накрило, а мене слабше. Якось ми вилізли, не знаю як,
– розповіла Лариса, постраждала під час обстрілу.

Місцева мешканка Вікторія розповіла про обстріл / Скриншот з відео

У момент удару Вікторія перебувала вдома з двома маленькими дітьми. Їм тільки 8 місяців і майже 3 роки. Будинок жінки пошкоджений.

“Дякую Богу, що діти живі – це найголовніше. У мене пошкоджені вікна, тому житиму у мами. Діти дуже злякалися, плакали. Старша дитина взагалі була в шоковому стані. Не знаю, що було, якби попали в дім”, – розповіла Вікторія.

Наслідки обстрілу Харкова / Скриншот з відео

Удар по Харкову 16 січня: що відомо

  • Близько 22 години 16 січня жителів Харкова попередили про загрозу застосування балістичного озброєння. Людей закликали перебувати у безпечних місцях. Згодом у місті пролунали вибухи. Ворог поцілив у житлову інфраструктуру, є пошкоджені багатоповерхівки.
  • Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що сигнал повітряної тривоги пролунав фактично разом з першим вибухом. Час прильоту ракети, яку запускають з Бєлгородської області становить 30 – 40 секунд. Це надзвичайно короткий проміжок, тому тривога співпала з вибухом.
  • Наразі відомо про 2 ракетних удари, які Росія здійснила по Харкову. Попередньо стріляли з С-300. Через атаку постраждали 17 людей, пошкоджені два десятки багатоповерхових будинки, автомобілів, приватний медичний центр.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *