Чому від мобілізації не можна відійти: Буданов розповів про чисельність Сил оборони

Буданов пояснив, чому не можна обійтися без мобілізації в Україні / Колаж 24 Каналу

Оскільки повномасштабне вторгнення Росії продовжується, то в Україні триває воєнний стан, а також мобілізація. Кирило Буданов пояснив, чому наша держава не може обійтися без мобілізаційних заходів.

Очільник ГУР МО Кирило Буданов виступив на дискусійної панелі “2024: виклики і перспективи”. На цьому заході голова української розвідки пояснив, чому одного тільки рекрутингу не вистачить для підтримки наявної чисельності нашої армії.

Чому в Україні не можна скасувати мобілізацію

Буданов дав зрозуміти, що чисельність Сил оборони не зможе перекрити жоден рекрутинг. Тому наша держава не може відмовитися від мобілізації.

Для розуміння: сукупно Сили оборони України зараз – назву трошки умовну кількість, щоб ми не підійшли до держтаємниці – мільйон сто. Ніякий рекрутинг такі обсяги покрити не може. Виключно мобілізація. Треба відкидати навіть думки, що від мобілізації можна відійти. Не можна. Мільйон сто не покриє ніякий рекрутинг. У нас немає в принципі стільки людей, бажаючих робити будь-що, я вже не кажу про те, щоб воювати,
– заявив він.

За його словами, через війну йдуть втрати. Тому цю кількість осіб треба постійно тримати.

Голова ГУР МО зауважив, що всі ті, хто хотів воювати, прийшли у перші пів року повномасштабної російсько-української війни. Тих людей з об’єктивних причин залишилося небагато. Буданов назвав це фактом, який треба розуміти та визнавати. Він також зазначив, що постає питання мотивації у контексті мобілізації.

З’являється наступне питання: люди, всі, хто хотіли, вони прийшли. Кого призивають? На жаль, відповіді гарної тут не буде. Якщо не знайти для них мотивацію, то скільки б людей – примусово, не примусово або згідно з якимись нормами законодавства ми б не загнали (до лав Сил оборони – 24 Канал) – їхній ККД буде майже нульовий. Що, у принципі, і відбувається останнім часом, це теж треба визнавати відверто,
– сказав Буданов.

За його словами, у багатьох людей немає відчуття, що це їхня війна. Буданов назвав це дуже глибинною проблемою, яку гроші не розв’яжуть. Тому очільник ГУР виступив за правильний соціальний діалог та обґрунтування.

Останні новини про мобілізацію в Україні

  • Нещодавно речник Полтавського ТЦК та СП Роман Істомін заявив, що співробітники військкоматів у супроводі поліції можуть примусово доставляти громадян до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Мовиться про тих військовозобов’язаних, які після отримання повістки ігнорували виклики.
  • Не так давно міністр оборони Рустем Умєров виступив за те, щоб в Україні органи місцевого самоврядування більше сприяли мобілізації. На думку голови Міноборони, місцева влада може посилити залучення фахівців до Сил оборони через проєкт рекрутингу.
  • Нагадаємо, депутат Верховної Ради Федір Веніславський розповів про проблеми з мобілізацією. За його словами, представники ТЦК змушені залучати представників правоохоронних та інших органів, оскільки співробітники військкоматів не завжди мають повноваження відповідно до різних ситуацій на кшталт роздачі повісток на блокпостах.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *