Україна повернула ще трьох українських дітей додому – Омбудсман

Україна повернула ще трьох українських дітей додому – Омбудсман

Ще троє українських дітей були репатрійовані за участю Катару: хлопчик і дівчинка з Херсону; ще один хлопчик, який повернувся до мами в Україну з рф. Станом на зараз вже було повернуто понад 520 депортованих дітей.

Трьох українських дітей, за посередництва Катару повернуто додому. Про це повідомив Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

Спільними зусиллями у рамках плану дій Президента України Bring Kids Back UA, за посередництва Держави Катар, троє діток вже скоро возз’єднаються зі своїми родинами та зустрінуть свята вдома – в Україні. Також долучаємо до цього процесу громадські організації та міжнародних партнерів

– написав Лубінець.

За його словами, хлопчика 2008-го року народження і дівчинку 2011-го вдалося вивезти з ТОТ Херсонської області і братик з сестричкою вже поряд зі своєю мамою.

Третій хлопчик 2011-го року народження вже теж поряд зі своєю мамою. За сприяння Офісу Омбудсмана мама його забрала на території Грузії. Хлопець прагнув повернутися в Україну з рф до матері, після того, як його батько вивіз без дозволу

– розповів Лубінець.

Доповнення

Раніше Лубінець повідомляв, що Україні вдалося повернути понад 520 українських депортованих дітей.

6 грудня чотири хлопчики та чотири дівчинки віком від 8 до 18 років повернулися до України за посередництвом Катару.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *