Хакери пробили захист “Київстар” через обліковий запис когось зі співробітників

Хакери пробили захист "Київстар" через обліковий запис когось зі співробітників

За словами Комарова, питання не в технологіях, а в тому, що в будь-якій організації можуть бути люди, які умовно наводять російські ракети або віддають свої паролі, тому що добре працюють соціальні інженери.

Хакери змогли зламати захист одного із національних операторів мобільного зв’язку “Київстар” через скомпрометований обліковий запис когось зі співробітників. Про це повідомив СEO “Київстар” Олександр Комаров в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

“Потрібно визнати, що ця атака пробила наш захист. Це сталося, тому що був скомпрометований обліковий запис когось зі співробітників й ворог зміг потрапити в середину інфраструктури компанії. Про це йде слідство, ми ще не розуміємо йог висновки”, – сказав Комаров.

За його словами, питання не в технологіях, а в тому, що в будь-якій організації можуть бути люди, які умовно наводять російські ракети або віддають свої паролі, тому що добре працюють соціальні інженери.

Доповнення

Раніше Комаров повідомляв, що було частково зруйнована IT-інфраструктура.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на одного із національних операторів мобільного зв’язку “Київстар”. У відомстві не виключають, що за атакою можуть стояти спецслужбами рф.

Київстар почав відновлювати голосовий зв’язок по всій Україні о 18:00 і планує відновити передачу даних та SMS протягом доби, після того. Компанія радить перезавантажити телефони та відключити VoLTE для кращого зв’язку.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *