Війна в Ізраїлі: генсек ООН розкритикував операцію у Секторі Гази

Гутерреш закликав до термінового припинення вогню у Секторі Гази.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш назвав ситуація у Секторі Гази “кризою людяності”.

Про це передає “Голос Америки”.

“Жахіття у Газі – більше ніж гуманітарна криза, це криза людяності”, – заявив він.

Генсек поскаржився, що унаслідок наземних операцій та бомбардувань Гази зазнають ударів лікарні, об'єкти ООН, табори біженців, школи, мечеті і церкви.

На його думку, Газа перетворюється “на кладовище для сотень дітей”. Генсек ООН вважає, що відповідальність за цю ситуацію несуть як сторони конфлікту, так і міжнародна спільнота.

Водночас він визнав, що ХАМАС використовує мирних жителів як живий щит. Гутерреш закликав ХАМАС звільнити усіх ізраїльських заручників.

Відповідь Ізраїлю

Своєю чергою очільник міністерства закордонних справ Ізраїлю Елі Коен відповів на висловлювання Гутерреша про мирних жителів, які загинули в Секторі Гази внаслідок ізраїльських бомбардувань.

“Ганьба, Антоніу Гутерреш. Понад 30 неповнолітніх – серед них 9-місячна дитина, а також малюки та діти, які стали свідками холоднокровного вбивства їхніх батьків – утримуються проти їхньої волі в Секторі Гази. Проблема Сектору Гази – це ХАМАС, а не дії Ізраїлю щодо знищення цієї терористичної організації”, – зазначив він.

Раніше Ізраїль назвав умову для припинення вогню у Секторі Гази.

Нагадаємо, що війська Ізраїлю повністю оточили місто Газа. За інформацією ЗМІ, найближчим часом можуть початися вуличні бої ЦАХАлу з терористами.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *