У Варшаві студентку відсторонили від навчань через участь у антиєврейському мітингу

Студентка варшавського університету вийшла з антисемітським плакатом на акцію.

У Варшаві студентку п’ятого курсу медичного університету відсторонили від занять за підсумками внутрішньої перевірки. Як заявило керівництво університету, дівчина на пропалестинській акції 21 жовтня тримала зображення зірки Давида у смітнику з написом “Збережемо світ чистим”.  

Про це повідомляє портал Interia.pl.

У листі ректор Варшавського медичного університету професор Збіґнєв Гачонг підкреслив, що інцидент із антисемітським плакатом, який тримала студентка з Норвегії, стався поза стінами закладу й у вільний від занять день – у суботу.

“У перший же робочий день після інциденту норвезьку студентку викликали до деканату для надання пояснень. На підставі висновків з цього приводу я негайно ухвалив рішення передати справу на розгляд Дисциплінарного омбудсмена для студентів і докторантів Варшавського медичного університету, а згодом також відсторонити студентку від навчання”, – заявив він.

Гачонг додав, що проявам мови ворожнечі чи насильства “немає місця в університеті”, але заклад “не контролює і не моніторить” приватні акаунти своїх студентів у соцмережах.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 28 жовтня закликав усіх громадян вийти на мітинг на підтримку палестинців.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *