Напад ХАМАС на Ізраїль – Беньямін Нетаньягу може втратити посаду прем’єра – експерт

Прем’єр-міністр Ізраїлю ризикує втратити посаду та безславно завершити свою політичну кар'єру.

На тлі масштабного вторгнення бойовиків палестинського угруповання ХАМАС на південь країни прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу може позбутися своєї посади і втратити політичну вагу.

Таку думку висловив в ефірі “Еспресо” експерт з питань зовнішньої та безпекової політики “Центру оборонних стратегій” Олександр Хара. 

За його словами, навіть якщо уряд Нетаньягу втримається після такого провалу розвідки й військової складової, сам прем'єр-міністр може бути усунутий від влади. 

“Звичайно, Нетаньягу силою гніву та відплати, яку він зараз показує, намагатиметься компенсувати цей провал”, – зауважив експерт.

Однак, на його думку, у Нетаньягу дуже хитка позиція, оскільки його доктрина нехтування палестинцями та ортодоксації внутрішнього життя в Ізраїлі спричинила політичну кризу.

“Всі фактори можуть призвести до того, що ми через певний час, після завершення гострої фази конфлікту, можемо побачити, що Нетаньягу витиснуть з політики”, – резюмував Олександр Хара.

Як повідомлялося раніше Беньямін Нетаньягу вперше за останні 50 років у заяві щодо вторгнення бойовиків ХАМАС в Ізраїль оголосив, що країна перебуває “у стані війни” від 06:00 7 жовтня. Згодом ізраїльський прем'єр та лідер опозиції Бенні Ганц оголосили про формування надзвичайного уряду для боротьби з ХАМАС.

Нагадаємо, син прем'єр-міністра Ізраїлю Авнер Нетаньягу мобілізувався до армії.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *