Чи буде велика війна на Близькому Сході, залежить Армії оборони Ізраїлю – експерт

Сергій Данилов відповів, чи може бути велика війна на Близькому Сході.

Розвиток подій на Близькому Сході залежить від Армії оборони Ізраїлю, наскільки швидко та ефективно вона виконає свої завдання у Секторі Гази. 

Про це в ефірі телемарафону 9 жовтня сказав заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

“Безперечно шанс є на те, що це буде регіональною війною. Якщо підключиться “Хезболла” (ліванська шиїтська парамілітарна ісламістська організація і політична партія – ред.). Але цей шанс не стовідсотковий. Станом на зараз він залежить від Армії оборони Ізраїлю, наскільки швидко та ефективно вона виконає свої завдання у Секторі Гази”, – сказав Данилов.

Він нагадав, що Ізраїль не буде говорити з ХАМАСом, про що вже офіційно було заявлено.

“Навіть якщо б військове чи політичне керівництво зробило б таку заяву, пішло б на цей крок, то це не знайшло б підтримки в ізраїльському суспільстві. Наземна операція у Секторі Гази, – це те, що вимагає ізраїльське суспільство. І як би не хотіло політичне керівництво уникнути цієї важкої операції, воно не буде суперечити суспільству”, – пояснив експерт.

Додамо, що кількість загиблих в Ізраїлі зросла до 900 осіб. Армія оборони Ізраїлю зачистила територію Ізраїлю від останніх терористів. Більше ніхто не порушує кордон, заявив речник ЦАХАЛ.

Нагадаємо також, що ЦАХАЛ посилює атаки проти ХАМАС у Газі.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *