Чи може Росія стати миролюбною після відходу Путіна: очільниця МЗС Фінляндії дала відповідь – новини 1+1

Еліна Валтонен зазначила, що на Заході хочуть, щоб Росія відкрилася для громадянського суспільства та стала нормальною демократією.

Росія, ймовірно, не перетвориться на миролюбну демократію в разі відходу диктатора Володимира Путіна від влади.

Про це заявила міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен в інтерв'ю The Washington Post.

“Я думаю, що багато хто, можливо, ще не усвідомив, що це не просто війна Путіна. Здається, що російська машина, так би мовити, готувалася до цього дуже довго”, – наголосила вона.

Валтонен нагадала, що Росія вторглася до Грузії 2008 року та анексувала Крим 2014 року. І Путін за час свого правління “збудував навколо цього інфраструктуру”.

“Могло бути два десятиліття, щоб хтось (у Росії – ред.) сказав йому (Путіну – ред.), що це ненормально. Тому якщо Путін піде, дуже малоймовірно, що Росія якимось чином стане миролюбною нормальною демократією “, – додала Валтонен.

Вона уточнила, що на Заході хочуть, щоб Росія відкрилася для громадянського суспільства та стала нормальною демократією.

“Але, сподіваючись на це, ми повинні готуватися до гіршого, а найгірше – це те, що Росія залишиться такою, якою вона є, а в майбутньому, можливо, буде ще гіршою”, – додала міністерка.

Нагадаємо, в березні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини в РФ Марії Львової-Бєлової за “незаконну депортацію” українських дітей.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *