У Польщі археологи знайшли могилу дитину-вампіра – новини 1+1

Історик пояснює, що так ховали людей, яких підозрювали у "вампіризмі".

У Польщі археологи під час розкопок давніх поховань виявили ще одну могилу “вампіра”. Домовина належала дитині віком 5-7 років, на нозі якої був замок.

Про це пише польське видання onet.pl.

Археологи з Університету Миколи Коперника зробили шокувальне відкриття. У П'єн (Куявсько-Поморське воєводство) вони натрапили на “антивампірську могилу”. Це вже другий випадок такого поховання. Цього разу могила належала дитині.

2022 року дослідники з Торунського університету виявили могилу жінки в тому ж населеному пункті. Спосіб поховання був надзвичайно своєрідним і, згідно з давніми обрядами, вказував на підозри у вампіризмі. Жінка була похована із серпом на шиї і замком на пальці ноги.

Розкопки могили в Польщі / Фото: INSTYTUTU ARCHEOLOGII UMK W TORUNIU

Цього разу археологи виявили могилу дитини, ідентичну могилі торішньої “вампірки”. Доктор Даріуш Полінський, професор кафедри середньовіччя і нового часу Факультету історичних наук, керівник археологічних досліджень підкреслив, що пошук нових “антивампірських” могил є надзвичайно важливим у контексті інтерпретації функції конкретного кладовища.

Похованій дитині було близько 5-7 років. Її поклали головою донизу, а на ногу начепили замок – точно так само, як і в попередній могилі. До таких дій вдавалися, коли боялися померлих та їхніх можливих дій після смерті.

Є ще один момент, який цікавить археологів. Як у разі з останньою, так і з минулорічною знахідкою, щелепна кістка була вкрита зеленуватим нальотом. На думку дослідників, це може походити від мідних монет, які поклали в зуби небіжчикові безпосередньо перед похованням.

Нагадаємо, в Польщі археологи знайшли жінку, яку поховали як вампіра.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *