Кім Чен Ин та Путін мають зустрітися в Росії – ЗМІ

Будуть обговорювати постачання зброї.

Росія шукає більше зброї для війни в Україні, тож північнокорейська делегація нещодавно прибула до Росії потягом, щоб спланувати візит диктатора КНДР Кім Чен Ина вже у вересні.

Про це йдеться у повідомленні The New York Times.

Кім Чен Ин планує відвідати Росію цього місяця, щоб зустрітися з президентом Володимиром Путіним для обговорення можливості постачання Росії додаткової зброї для війни в Україні та іншої військової співпраці.

Кім, ймовірно, поїде з Пхеньяна “бронепоїздом до Владивостока”, де він зустрінеться з Путіним.

Офіційні особи зазначили, що до Москви Кім Чен Ин, ймовірно, не завітає.

Путін хоче отримати від КНДР артилерійські снаряди та протитанкові ракети, а Кім очікує, щоб Росія надасть Північній Кореї передові технології для супутників та атомних підводних човнів. Кім також шукає продовольчої допомоги від РФ.

За словами офіційних осіб США, обидва диктатори візьмуть участь у Східному економічному форумі, який запланований на 10-13 вересня.

Кім також планує оглянути пірс 33 у Владивостоці, де швартуються кораблі Тихоокеанського флоту Росії.

Днями Білий дім попередив, що Путін і Кім обмінялися листами, в яких обговорювали можливу угоду про зброю.

Речник Білого дому Джон Ф. Кірбі заявив, що переговори на високому рівні щодо військової співпраці між двома країнами “активно просуваються”. Водночас аериканські офіційні особи відмовилися надати більш детальну інформацію про стан особистих зв'язків між диктаторами-противниками Сполучених Штатів, як і обговорювати нові дані розвідки щодо візиту очільника КНДР до РФ.

“Як ми публічно попереджали, переговори щодо зброї між Росією та КНДР активно просуваються”, – сказала речниця Ради національної безпеки Едрієнн Вотсон.

Тим часом КНДР імітувала ядерну атаку через навчання США та Південної Кореї. Країна запустила кілька крилатих ракет, що зімітували ядерні боєголовки. Метою таких запусків було “попередити ворогів про реальну загрозу ядерної війни”.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *