Жінка з двома вагінами народила дитину та здивувала лікарів – ТСН, новини 1+1

Вона кинула виклик усім лікарям.

Угорська жінка, яка народилася з двома матками, двома вагінами та двома шийками матки, кинула виклик усім і в липні 2023 року народила “диво-дитину”.

Про це пише nypost.com.

За даними Національного інституту охорони здоров'я, у 28-річної Адель Варги був діагностований синдром Херліна-Вернера-Вундерліха, надзвичайно рідкісне захворювання, яке часто може збільшити ризик ускладнень, таких як ендометріоз та безплідність.

Все життя в Адель була одна нирка, дві матки, дві шийки матки, одна “звичайна вагіна” та одна “сліпа” — отже, у неї дуже короткий канал.

Вона провела роки в болю, так і не дізнавшись про своє рідкісне захворювання, доки не стала дорослою.

“Від 14 років у мене були дуже болісні місячні, і я знала, що щось не так”, – пригадала вона.

За ці роки вона відвідала декількох лікарів, щоб отримати відповіді, щоб пояснити муки, які вона зазнавала, і часто їй ставили неправильний діагноз.

У 20 років Варга сказала, що у неї діагностували дидельфіс матки, який Клівлендська клініка описує як рідкісне вроджене захворювання, при якому пацієнтка народжується із двома матками.

“У мене була звичайна піхва і сліпа піхва, а також друга шийка матки”, – розповіла вона. “Цього не можна було побачити через мою сліпу піхву, яка була повна менструальної крові”.

Варга перенесла операцію на вагінальній перегородці, в результаті якої було зроблено отвір, щоб кров могла витікати зі сліпої піхви, що зменшило її біль.

“Після цього мої місячні стали набагато терпимішими, а також я позбулася багаторічної бактеріальної вагінальної інфекції”, — додала вона.

Втім, вона зіткнулася з іншою проблемою: знайти партнера, який розумів би її рідкісний стан, який міг би завадити їй виношувати дитину.

“У мене були трирічні стосунки, які обірвалися на початку 2020 року”, – сказала вона. “Мій колишній був стурбований моїм станом та здатністю мати дітей”.

Через декілька місяців після того, як її стосунки зійшли нанівець, вона зустріла свого чоловіка Балаша Пора.

Через чотири місяці після початку стосунків пара почала намагатися завести дитину, хоча лікарі були стурбовані її станом. Після двох років негативних тестів на вагітність пара виявила, що у Варги хронічний ендометрит – запалення слизової оболонки матки – в обох матках. Але вона продовжувала стикатися з ще більшими ускладненнями зі здоров'ям, які завдавали їй болю.

“Я почала страждати від болів у спині з лівого боку, і одного разу це було так погано, що я подумала, що у мене каміння у нирках, тому мене терміново відправили на УЗД”, — згадала вона.

У 28 років вона дізналася, що має одну нирку. Досі повні рішучості завести дитину, Варга та її чоловік спробували екстракорпоральне запліднення.

“Наша перша спроба ЕКО минула успішно, і ми були так шоковані, тому що навіть лікар-репродуктолог сказав, що не думає, що у нас все вийде”, – сказала вона.

Адель з Балашем / Фото: Caters

Варга стверджує, що вона була “налякана протягом усієї вагітності”, оскільки дитина росла в її лівій матці.

Адель Варга / Фото: Caters

“Було так дивно бачити, як мій живіт росте з одного боку”, – поділилася вона.

Адель Варга / Фото: Caters

Жінка народила свою доньку Алісу на 36-му тижні 13 липня 2023 року за допомогою кесаревого розтину, тому що у неї розвинулася прееклампсія, серйозний стан артеріального тиску, що розвивається під час вагітності.

Адель з новонародженою донькою / Фото: Caters

Новоспечені мама та тато вдячні за “можливість стати батьками”, але задоволені тим, що вони лише сім'я з трьох осіб.

Чоловік Адель з донькою / Фото: Caters

“Ми не плануємо заводити ще одну дитину, тому що вся вагітність була дуже напруженою, – сказала Варга, – а прееклампсія є генетичною, тому вона легко може повторитися”.

Аліса / Фото: Caters

Нагадаємо, жінка дізналася про вагітність близнюками вже під час пологів. Вона народила на 30-му тижні вагітності.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *