Посол Латвії в НАТО: розцінюватимемо провокації “вагнерівців” як дії, які підтримує Кремль – 1+1, новини ТСН

У Литві розцінюють можливість провокацій зі сторони "вагнерівців" як відносно низькі, але повністю їх виключити неможливо.

Посол Латвії в НАТО Маріс Рієкстінш заявив, що провокації бойовиків терористичного угруповання “Вагнер”, яка наразі знаходиться на території Білорусі, будуть розцінюватись Північноатлантичним альянсом як дії, які підтримуються Кремлем.

Про це він заявив під час інтервʼю на латвійському телебаченню, інформує Delfi.

Наразі у Литві розцінюють можливість провокацій зі сторони “вагнерівців” як відносно низькі, але повністю їх виключити неможливо. Рієкстінш наголосив, що якщо такі провокації відбудуться, то це буде тільки ха підтримки Москви, тому й кроки зі сторони НАТО будуть відповідні. Він підкреслив, що Кремль не зможе зняти з себе відповідальність заявами, що це приватна військова компанія.

Крім того, литовський посол у НАТО заявив, що нещодавній проліт білоруських гелікоптерів над територією Польщі, був спробою поставити під сумнів готовність союзників до різних ризиків.

Оцінюючи ризики, пов'язані з навчаннями російського флоту в Балтійському морі, дипломат зазначив, що військові навчання є скоріше демонстрацією сили. Рієкстінш також очікує, що наступні російсько-білоруські навчання “Захід-2023” можуть бути скромнішими за масштабом, ніж попередні, оскільки російські ресурси здебільшого зайняті на війні в Україні.

“Я впевнений, що НАТО готове реагувати відповідно до потреб ситуації”, – підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міноборони Польщі повідомили про збільшення військ на східному кордоні, а також заявили, що їхні військові “можуть застосувати зброю”, якщо це буде необхідно, на тлі провокацій з боку “вагнерівців” у Білорусі. 

Крім того, ми раніше інформували, що прем’єр Польщі Матеуш Моравецький терміново зустрівся з лідером Литви Гітанасом Науседою на Сувальському коридорі через провокації з Білорусі.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *