Швейцарський банк UBS прийняв рішення про припинення обслуговування російських громадян – новини 1+1

UBS завжди славився обережним підходом до роботи з російським бізнесом.

Швейцарський банк UBS, найбільший банк Швейцарії, ухвалив рішення про припинення обслуговування значної частини російських громадян, які стали його клієнтами через процес поглинання Credit Suisse. 

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів Данило Гетманцев.

UBS звернув увагу на майже 75% бази іноземних клієнтів Credit Suisse, більшість з яких є росіянами з коштами сумнівного походження. Відмова від обслуговування цих клієнтів стала наслідком високих репутаційних ризиків, які приносить співпраця з такими клієнтами.

UBS завжди славився обережним підходом до роботи з російським бізнесом, в той час як Credit Suisse був відомий своєю відкритістю до операцій з російськими олігархами і, відповідно, ризикував своєю репутацією. Отримавши доступ до досьє клієнтів Credit Suisse, UBS ретельно досліджував ці дані.

Паралельно з цим спеціальна комісія Швейцарського парламенту проводила розслідування причин краху Credit Suisse та його діяльності останніми роками. Інформація, виявлена внаслідок цього розслідування, була настільки чутливою, що вирішили засекретити результати на 50 років.

UBS видав офіційну заяву, в якій заявив, що вони практикують більш консервативний підхід до оцінки потенційних клієнтів порівняно з Credit Suisse. І їхнє головне прагнення полягає у збереженні власної репутації, пріоритету управління ризиками та корпоративної культури в організації.

В червні було остаточно підтверджено, що UBS заборонив Credit Suisse приймати нових клієнтів із Росії, Білорусі та інших країн. Цей захід був впроваджений із метою запобігання відмиванню грошей, зниження ризиків хабарництва та корупції.

Нагадаємо, що Путін готується до ще більшої та тривалішої війни в Україні.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *