Квартири і маєтки родини Шойгу – доньки міністра виявилися мільярдерками – розслідування

Цікаво, що нерухомість дісталася рідним міністра оборони Росії безкоштовно.

Родина міністра оборони РФ Сергія Шойгу є власницею мільярдних активів, основні з яких – нерухомість – оформлені так, щоб сам очільник Міноборони міг не зазначати їх у своїх деклараціях.

Про це стало відомо за результатами великого розслідування російського проєкту “Можем объяснить”.

Квартири та маєтки родини Шойгу

Розслідувачі повідомляють, що старша донька міністра оборони Юлія Шойгу, зокрема, є власницею двох квартир у центрі Москви загальною площею 210 кв. м. Вартість цієї нерухомості оцінюється у 200 млн рублів (близько 2,2 млн дол.). Житло розташоване у ЖК Redside.

Одна з квартир родини Шойгу в Москві / Фото: plgnmedia.io

“Офіційні доходи ніяк не дозволили б доньці міністра придбати це дороге житло. Але вона його й не купувала. Обидві квартири дісталися їй задарма – причому так, щоб це не вдарило по її батькові”, – зазначають розслідувачі.

Схему купівлі-продажу розслідувачі пояснили в матеріалі.

За їхніми даними, допомагала з оборудкою сестра дружини Сергія Шойгу – Олена Антипіна. 2021 року вона передала квартири своїй сестрі – Ірині Шойгу. А за кілька місяців та відписала житло своїй доньці та онуці (Дар'ї Кузовковій).

“Цей фінт дозволив міністру оборони уникнути декларування 210-метрової нерухомості. Так родина Шойгу вже чинила 2012 року, коли Ірина стала власницею 218-метрової житлової площі на Мосфільмівській вулиці столиці, а потім передала її доньці”, – йдеться в розслідуванні.

Журналісти з'ясували, що Антипіна зберігає на своїх рахунках понад 1,5 млрд рублів (близько 16 млн дол.). Водночас її доходи та майно викликають запитання.

Пізніше Антипіна на невідомі кошти купила маєток на Рубльовці. А бізнесом родичка Шойгу зайнялася лише 2013 року. Тоді її компанії отримали від підмосковної влади ділянку майже 56,8 га.

Нині своячка Шойгу проживає у великих апартаментах одного з відомих ЖК міста. Вартість житла там становить близько 300 млн рублів (3,3 млн дол.).

Маєтки самого Шойгу

Сам міністр оборони РФ має у власності ділянку на Рубльовці. Там збудовано одразу кілька будинків (у деклараціях Шойгу вказував, що, крім житлового будинку, це гараж і майстерня). Вартість тільки землі у володіннях Шойгу оцінювалася в 200 млн рублів (близько 2,2 млн доларів).

Один із маєтків Шойгу / Фото: plgnmedia.io

Згідно з деклараціями, у подружжя Шойгу є ще квартира 60 кв. м. На цьому офіційний перелік майна сім'ї закінчується.

Юлія Шойгу з чоловіком є власниками ділянки 1488 квадратних метрів і 266-метрового будинку в Підмосков'ї (549 тис. доларів).

Сестра Юлії – Ксенія – є власницею лофта та двох пентхаусів у центрі Москви. Нерухомість розташована в ЖК Art Residence. Це закритий житловий комплекс із внутрішнім двориком та підземним паркуванням. Вартість квартир – близько 500 млн рублів.

Нагадаємо, російські десантники пригрозили Шойгу заколотом на тлі масових зачисток. В іншому разі військові погрожують залишити позиції на фронті.

Після так званого бунту ватажка ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина у РФ розпочалися масові чистки. Зокрема, російського воєначальника Суровікіна вже немає на фронті.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *