У Естонії кажуть, що не можуть повністю припинити видавання віз громадянам РФ – 1+1, новини ТСН

У Талліні заявили, що права певних осіб багато в чому випливають або з Конституції Естонії, або із законодавства ЄС.

У Міністерстві внутрішніх справ Естонії заявили, що наразі неможливо та недоцільно повністю припинити видавання віз російським громадянам.

Про це заявив голова Міністерства внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс.

Він зазначив, що “згідно зі статтею 9 Конституції, в цьому контексті треба однаково ставитися як до громадян Естонії, так і до громадян іноземних держав, які перебувають в Естонії”.

Ляенеметс заявив, що права певних осіб багато в чому випливають або з Конституції Естонії, або із законодавства ЄС.

“Тому в цій ситуації не видається можливим і, ймовірно, і доцільним повністю припинити видавання віз російським громадянам”, – сказав він.

Водночас міністр заявив, що 2023 року в перетині кордону було відмовлено тисячам російських громадян. Він заявив, що для більшого ефекту потрібно застосувати обмеження для росіян у всьому Євросоюзі.

“Наскільки нам відомо, Естонії не вдалося домогтися домовленості з ЄС про запровадження єдиних великих обмежень. Безумовно, ми продовжимо працювати над тим, щоб обмеження були ефективними та максимально однаковими в усьому ЄС”, – зазначив Ляенеметс.

Він додав, що наразі вʼїзд до Естонії для громадян РФ уже сильно обмежений, оскільки росіяни не можуть приїжджати до країни з туристичною або бізнес-метою, згідно з запровадженими санкціями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Литва призупиняє видавати росіянам гуманітарні або будь-які інші візи та посилює охорону кордону з РФ.

Крім того, ми раніше інформували, що президентка Грузії Саломе Зурабішвілі закликала розглянути питання запровадження тримісячних віз для росіян у відповідь на указ Путіна.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *