На підприємстві Росатому стався витік збідненого урану – що відбувається

Внаслідок інциденту постраждав один працівник, місцеві ЗМІ повідомляють, що він загинув.

У Свердловській області РФ на Уральському електрохімічному комбінаті, який входить до складу корпорації “Росатом”, розгерметизувався балон зі збідненим гексафторидом урану. Мешканців міста Новоуральська, де розташоване підприємство, влада закликає не панікувати.

Про інцидент повідомили на сайті комбінату.

Згідно з офіційним повідомленням, о 09:13 14 липня в цеху 53 УЕХК відбулася розгерметизація балона зі збідненим гексафторидом урану об'ємом 1 кубометр, один працівник постраждав. Місцеві ЗМІ повідомляють, що він загинув.

На підприємстві заявляють, що інцидент на становить небезпеки для людей, оскільки радіоактивність гексафториду урану, який служить сировиною для виготовлення збагаченого урану, менша, ніж в уранової руди.

“Ситуація носить локальний характер і обмежена територією виробничої ділянки. Персонал цеху евакуйовано, проводиться санітарне оброблення. Радіаційна обстановка на підприємстві та за його межами в нормі”, – запевняють на підприємстві “Росатома”.

Міська влада Новоуральська закликає мешканців “не розповсюджувати повідомлення через месенджери” і не панікувати.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, до лікарні Новоуральська доправлять сотні робітників начебто для обстеження. 

Уральський електрохімічний комбінат називають найбільшим у світі підприємством зі збагачення урану. Його продукцію постачають для атомних електростанцій та інших ядерних енергетичних установок. У технологічних корпусах УЕХК зосереджено близько 20% світових промислових потужностей з розподілу ізотопів урану.

Нагадаємо, окупанти почали виводити персонал “Росатома ” із Запорізької АЕС і напряму сказали працівникам, які залишаються, звинувачувати “у всьому” Україну.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *