Ядерна зброя у Білорусі: міністри оборони НАТО зберуться на спеціальне засідання

На засіданні міністри обговорять ядерні аспекти нинішнього безпекового середовища та коригування ядерного стримування Альянсу.

Голови Міністерств оборони країн НАТО обговорять питання розміщення російської ядерної зброї в Білорусі та інші повʼязані питання безпеки.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу в Брюсселі.

Генсек НАТО зазначив, що міністри проведуть засідання Групи ядерного планування, цей орган відповідає за ядерну політику Північноатлантичного союзу.

“Ми й далі спостерігаємо безрозсудну ядерну риторику Росії. Лише за останні кілька місяців Москва призупинила участь у Договорі про стратегічні наступальні озброєння та вирішила розгорнути ядерну зброю в Білорусі”, – зазначив Столтенберг.

Також голова НАТО заявив, шо на засіданні міністри обговорять ядерні аспекти нинішнього безпекового середовища та коригування ядерного стримування Альянсу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білорусь почала отримувати російську тактичну ядерну зброю, про що заявив самопроголошений президент Олександр Лукашенко.

Крім того, ми раніше інформували, що в Білому домі 13 червня інформували, що США наразі не фіксують ознак переміщення російської ядерної зброї на територію Білорусі.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *