Культ голодної смерті: кількість загиблих в Кенії перевищує 300 осіб, новини 1+1

Ексгумація тіл загиблих послідовників одного з місцевих культів триває.

Кількість людей, які померли після того, як кенійський пастор наказав своїм послідовникам померти голодною смертю, щоб “зустрітися з Ісусом”, перевищила 300 осіб, заявили представники влади у вівторок, 13 червня. Очікується, що кількість загиблих зросте, оскільки плануються нові ексгумації.

Про це повідомляє USA Today. 

Кількість загиблих зросла до 303 після виявлення ще 19 тіл у масових могильних ямах на великій лісовій ділянці в окрузі Кіліфі на узбережжі Кенії, де жив пастор Пол Маккензі та його прихильники.

Регіональний комісар Рода Онянча повідомила місцевим журналістам, що в районі зникло 613 людей.

У понеділок, 12 червня, 65 з 95 віряе, яких, за словами влади, вони врятували, були звинувачені в спробі самогубства після того, як організували голодування, щоб протестувати проти утримання в притулку. Їх перевели до в'язниці.

Поліція прибула до житла Маккензі в квітні, коли слідчі отримали інформацію про те, що десятки людей помирають від голоду після того, як їхній пастор сказав їм, що це спосіб зустрітися з Ісусом. Виснажені послідовники пройшли реабілітацію в лікарні Малінді, перш ніж їх доставили до притулку.

Тривають судові розслідування щодо лідера культу смерті

Очікується, що Маккензі повернеться до суду цього тижня після того, як поліції було надано додатковий час, щоб затримати його під час розслідування.

До арешту в квітні пастор був звинувачений у зникненні дітей, але був звільнений під заставу. Президент Кенії Вільям Руто порівняв Маккензі з терористом.

Міністр внутрішніх справ Кіндікі Кітуре заявив, що планується ексгумація ще більшої кількості тіл. Він припустив, що проти пастора можуть бути пред'явлені звинувачення у тероризмі або злочинах, пов'язаних з геноцидом.

Нагадаємо, Пол Маккензі був лідером християнської секти Good News International Church, в якій перебували багато місцевих жителів. Як з'ясували слідчі, духовний лідер переконав своїх адептів, які бажали “зустрічі з Ісусом”, що цього можна досягти, померши з голоду.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *