Новини Польщі: автобус 666 до Хеля перейменували через християн, ТСН, новини 1+1

Цей маршрут через його назву був популярний серед туристів.

У Польщі після скарг християн перейменували популярний серед туристів автобусний маршрут “666”, який прямував з села Карвія до Хеля. Вірян обурили, що “666” – це нібито “число сатани”, а Хель з англійської перекладається, як “пекло”. 

Про це пише onet.pl. 

Приватний перевізник “PKS Гдиня” оголосив про зміну нумерації лінії 666, яка курсувала до Хеля.

“Цього року ми перевертаємо останні шість з ніг на голову!” – йдеться в повідомленні перевізника.

Таким чином нова назва маршруту буде “669”. У коментарях через це здійнявся галас. Номер лінії був спірним, оскільки, на думку деяких, він “ображав християнський порядок”. Проте багато поляків обурились через таке рішення, наголошуючи, що багато туристів їхало з-за кордону, щоб сфотографуватися та покататись маршруткою “666”, яка їхала до Хеля. 

Все почалось з того, що 2018 року віряни обурились через назву популярного маршруту та вимагали його перейменувати, наголошуючи, що Польща – це релігійна держава. Все тому, що число 666 – це так зване “число Звіра”, яке ототожнюється з сатаною (термін, що позначає одного з персонажів 13-го розділу Об'явлення Івана Богослова), а ім'я Хель асоціюється з англійським словом “hell”, що означає пекло. Як зазначається рейс “666” функціонував майже 20 років. 

Нагадаємо, у Польщі 23-річний водій знепритомнів, почувши розмір штрафу, який він повинен був сплатити за порушення правил дорожнього руху. Поляк заборгував за необережну їзду 3000 злотих (26 663 грн).

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *