США можуть скасувати торгові преференції для ПАР через зближення з Росією – 1+1, новини ТСН

Для ПАР можуть скасувати низку преференцій в економічній сфері.

Конгресмени США мають намір скасувати торгову програму з Південно-Африканською республікою через її зближення з Російською Федерацією.

Про це йдеться в листі законодавців, який цитує Reuters.

У листі вказується, що ПАР отримала низку преференцій для своїх підприємств у сфері торгівлі зі США завдяки американському закону про забезпечення зростання та можливостей в Африці (AGOA). Закон дозволяв товарам з ПАР отримувати доступ до ринків США. Конгресмени вважають, що такі привілеї потрібно скасувати, оскільки ПАР “поглибила військові відносини” з Росією.

Лист був направлений держсекретарю США Ентоні Блінкену та іншим високопосадовцям. Крім того, вони закликають перенести форум, на якому планується обговорити продовження положень торгової програми (діє до 2025 року) в рамках AGOA, з Йоганнесбурга.

“Ми серйозно стурбовані тим, що проведення форуму AGOA 2023 року в Південній Африці стане непрямим підтвердженням згубної підтримки Південної Африкою вторгнення Росії до України”, – наголошується в листі.

Своєю чергуою прессекретар МЗС ПАР Клейсон Моньєла заявив, що наразі у Вашингтоні ще не ухвалили рішення про перенесення форуму AGOA з Йоганнесбурга.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін став справжнім головним болем для Південної Африки. Так, країна хотіла б мати вигляд стійкого посла миру, проте виявилася втягнутою в низку міжнародних скандалів.

Крім того, ми раніше інформували, що через можливий візит президента РФ Володимира Путіна до Південно-Африканської Республіки на саміт БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, КНР, ПАР) у цій країні планують змінити законодавство.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *