Чому Росію не карають за окупацію ЗАЕС – у МЗС назвали три причини

Зокрема, чому немає санкцій проти "Росатома" в зв'язку з ситуацією навколо ЗАЕС?

Деякі компанії держав-союзниць України, які дуже багато допомагають, є партнерами “Росатома” в реалізації низки проєктів, тому не готові покарати РФ жорсткими санкціями.

Про це повідомив голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.

“Життя дуже цинічне, тому що деякі компанії держав-партнерів України, які дуже багато допомагають Україні, є партнерами “Росатома” в реалізації низки проєктів”, – заявив Кулеба.

За його словами, це лише одна з причин, чому Росію не карають за окупацію ЗАЕС.

Другою причиною, на думку міністра, є те, що на території Європейського Союзу все ще діють атомні електростанції, які “підв'язані” під обслуговування росіянами.

А, по-третє, в Угорщині росіяни будують атомну електростанцію.

“На стику цих трьох факторів немає потужних санкцій проти “Росатома”. Ми займаємо дуже жорстку позицію, президент порушує це питання в своїх розмовах, і я просуваю ідею санкцій проти “Росатома”. Непроста історія через те, що навколо “Росатома” зав'язаний великий бізнес, політичні та безпекові інтереси”, – заявив Кулеба.

Нагадаємо, раніше Дмитро Кулеба жорстко розкритикував ООН за реакцію на підрив росіянами Каховської ГЕС, внаслідок чого затопило Херсонщину.

Тим часом стало відомо. що американські супутники зафіксували вибух перед тим, як зруйнувалася Каховська ГЕС. Інфрачервоні давачі зафіксували ознаки тепла.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *