Підрив Каховської ГЕС: за тиждень до інциденту в РФ дозволили не розслідувати аварії на небезпечних об’єктах

Документ набув чинності наприкінці травня.

За тиждень до підриву Каховської ГЕС влада країни-агресорки Росії дозволила не розслідувати аварії на небезпечних об'єктах, які сталися внаслідок “військових дій” і терактів. Зокрема, йдеться про ті, що розташовані на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомляє The Insider із посиланням на відповідну постанову уряду РФ від 30 травня.

Постанову підписав голова російського уряду Михайло Мішустін. Документ набув чинності від дня опублікування, тобто від 31 травня.

Постанова № 873 називається “Про особливості застосування на територіях ДНР, ЛНР, Запорізької області та Херсонської області положень законодавства Російської Федерації у сферах промислової безпеки небезпечних виробничих об'єктів та забезпечення безпеки гідротехнічних споруд”.

У документі є останній – десятий – пункт про аварії. За ним, “до 1 січня 2028 року технічне розслідування аварій на небезпечних виробничих об'єктах та аварій гідротехнічних споруд, що сталися внаслідок військових дій, диверсій та терористичних актів, не проводиться”.

Напередодні підриву Каховської ГЕС у Росії дозволили не розслідувати аварії на небезпечних об'єктах. Фото: The Insider.

Також у документі є пункти про те, що до 1 вересня 2023-го та до 1 березня 2024-го на об'єктах у “ДНР, ЛНР”, у Запорізькій та Херсонській областях не застосовується частина пунктів ФЗ “Про промислову безпеку небезпечних виробничих об'єктів” та “Про безпеку гідротехнічних споруд”.

Нагадаємо, вночі 6 червня окупанти підірвали Каховську ГЕС. Німецький канцлер Олаф Шольц назвав такі дії окупантів “новим виміром” війни Росії проти України.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *