Серби вийшли на масові протести після розстрілів – 1+1, новини ТСН

У марші брали участь студенти університетів.

У Сербії відбулась акція протесту “проти насильства”, яка стала наймасовішою акцією відтоді як люди почали виходити на вулиці після двох масових розстрілів на початку травня.

Про це інформує N1.

Антиурядовий протест відбувся рівно через місяць після розстрілу 13-річного учня престижної школи Белграда, який з рушниці вбив дев’ятьох дітей і шкільного охоронця.

У марші брали участь студенти університетів, які тримали в руках плакат з написом “Сербія проти насильства!”.

Тисячі місцевих жителів з увімкненими ліхтарики мобільних телефонів пройшли ходою до штаб-квартири президента Сербії Александара Вучича, де випустили велику повітряну кулю з написом “Вучич, йди геть”, а також скандували гасла із закликом до відставки.

Сербські ЗМІ називають цю акцію “прозахідною”, а випадок, коли сербські праворадикали побили американського журналіста, назвали провокацією самих же протестувальників.

З настанням темряви учасники акції засвітили свої мобільні телефони, тримаючи їх над головою під час маршу центральною вулицею Белграда повз будівлю президента, багато хто з них свистів у свистки і закликав Вучича до відставки.

На наступний тиждень запланована чергова акція протесту, яка стає все більш серйозним викликом для Вучича – можливо, найбільшим із тих, перед якими він постав після приходу до влади 11 років тому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на півночі частково визнаної держави Косово знову спалахнули протести.

Крім того, ми раніше інформували, що міністр освіти Сербії подав у відставку на тлі стрілянини в белградській школі.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *