Піонтковський про боротьбу у Кремлі: одна партія виступає за капітуляція, інша – за нічию, новини 1+1 (ТСН)

У Кремлі загострюється конфлікт між Пригожиним та прихильниками Путіна.

У Кремлі розгортається дуже серйозна внутрішньополітична боротьба між верхівкою – прихильниками Путіна – та військово-політичною спільнотою – партією ПВК “Вагнер”. Одна із них виступає за нічию, інша – за капітуляцію.

Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський телеканалу “Freeдом”.

“Пригожин заявляє – це не ми вигадали цю “спецоперацію”. Це пряма атака на Путіна. Її веде та група, яка зрозуміла, що війну програно і поразку неминуча, але треба якось залишитися при владі після війни і після поразки. Залишитися при владі з Путіним неможливо.

Вони вже виробляють устами Пригожина і пропонують суспільству такий наратив – ми героїчно билися, взяли Бахмут, але зрадники у генеральному штабі, міністерстві оборони, зрадники на Рубльовці всадили нам ніж у спину. Ми мусили програти, відступити. Давайте тепер розберемося зі зрадниками та покараємо”, – сказав політолог. 

Партія засновника ПВК “Вагнер” просовує у російському суспільстві капітуляцію. На думку Піонтковського, вони скористалися атакою на Москву, щоб підштовхнути росіян до того, що варто закінчувати війну. 

“Подивіться, який несподіваний вибух емоцій викликала атака українських безпілотників Рубльовкою. До 90% соціальних мереж виражають якщо не захоплення, то повне задоволення – так їм і треба. І туди спрямовує свій вогонь ця партія Пригожина – “партія почесної капітуляції”, – наголосив він. 

Друга партія – це партія Путіна. Вона виступає проти нічиї. 

“Путін за допомогою миротворців хоче закріпитися за якийсь шматочок української території та продати “глибинному народу” як почесну нічию. Але це неможливо за сьогоднішньої позиції України та західної спільноти”, – підсумував політолог.

Як повідомляли раніше, аналітики Інституту вивчення війни вважають, що очільник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин загострив ворожнечу з Міністерством оборони РФ, щоби применшити свій конфлікт з головою Чечні Рамзаном Кадировим.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *