Передавання Україні F16: США пояснили позицію Байдена

У Білому домі вважають, що наразі літаки не потрібні Україні.

Американський президент Джо Байден скасував свої попередні заперечення проти надання Україні винищувачів F16. Оскільки він вірить у можливість оснастити ЗСУ для тривалої боротьби у війні проти РФ.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, пише CNN.

За словами Саллівана, Байден сказав своїм колегам з “Великої сімки” про те, що у Вашингтоні підтримають спільні зусилля щодо навчання українських пілотів управлінню винищувачами, припускаючи, що це рішення було ухвалено “в поворотний момент у конфлікті” та мало на увазі “довгострокову прихильність до української самооборони”.

“Тепер, коли ми доставили все, що, як обіцяли, збиралися доставити, щоб ми могли дати українцям можливість досягнути прогресу на полі бою. Ми досягли моменту, коли настав час озирнутися і сказати, що Україні знадобиться, щоб мати можливість стримувати та захищатися від російської агресії. Частиною цього є винищувачі четвертого покоління F16”, – наголосив Салліван.

Втім, вважає, представника Білого дому, мовляв, наразі ці літаки не вкрай потрібні Україні у відбитті агресії РФ. Втім, ці сучасні винищувачі відіграють свою роль пізніше.

“Ми вважаємо, що місце, де F16 вписується у бій, не саме зараз”, – зазначив він.

Крім того, Салліван підтвердив давню позицію Біл ого дому про те, що військова техніка, що отримали ЗСУ, не призначена для проведення атак на території Російської Федерації.

“Усі можливості, які Сполучені Штати надали Україні, базуються на тому, що США не дозволяють і не підтримують напади на територію Росії”, акцентував представник Білого дому.

Нагадаємо, президент США Джо Байден повідомив учасників саміту Великої сімки, що Вашингтон підтримує навчання українських пілотів на літаках четвертого покоління, включно з F-16. Таке рішення підтримали головні країни-союзники України з “авіаційної коаліції”.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *