У Тбілісі сів російський літак – грузини влаштували протест – фото, відео ТСН, новини 1+1

Першим рейсом із Москви прибула делегація прокремлівських політиків і громадських діячів.

У Тбілісі 19 травня приземлився літак російської авіакомпанії “Азимут”, який виконав перший прямий рейс із Москви після чотирирічної перерви. Грузини в аеропорту влаштували протест.

Про це повідомляє грузинське видання Formula news.

Російський літак вирушив з аеропорту “Внуково” і приземлився у Тбілісі о 13:17 за місцевим часом. Цей авіарейс із Москви став першим після того, як були скасовані обмеження на прямі перельоти між Росією та Грузією.

Зауважимо, що з нагоди такої події пасажирів російського літака пригощали шампанським.

За інформацією видання “Ехо Кавказу”, цим першим рейсом із Москви до грузинської столиці прибула делегація прокремлівських політиків і громадських діячів.

Російський літак, який виконав перший за 4 роки рейс із Москви до Тбілісі / Фото: Getty Images

Опозиція Грузії та інші противники відновлення прямих авіарейсів до Росії влаштували в аеропорту Тбілісі протест. Учасники мітингу зустріли літак із Москви з протестними плакатами, прапорами Грузії, Євросоюзу та України.

В аеропорту Тбілісі протестують противники скасування обмежень на авіаперельоти між Грузією та Росією / Фото: Getty Images
На протесті у Тбілісі зафіксовані українські прапори / Фото: Getty Images

На місце подій прибули посилені наряди правоохоронців. Судячи з опублікованих фото з місця протестів, уже є перші затримані.

В аеропорту Тбілісі вже є перші затримані під час протесту / Фото: Getty Images
У Тбілісі сів перший за 4 роки російський літак: грузини влаштували протест

01:47

Відновлення авіарейсів між Грузією та РФ

Президент Росії Володимир Путін своїм указом скасував від 15 травня візовий режим для громадян Грузії, окрім тривалого перебування для роботи та навчання. Також була скасована заборона на прямі авіаперельоти. Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі розкритикувала скасування візового режиму і відновлення авіарейсів з РФ і назвала це черговою провокацією.

У Євросоюзі теж розкритикували згоду грузинської влади відновити авіасполучення з РФ та висловили побоювання за “європейський шлях Грузії”.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *