До узбережжя Бангладеш і М’янми наближається потужний циклон “Мокка” – тисячі людей евакуювали

Від циклону може постраждати один із найбільших у світі таборів для біженців, у якому мешкає близько мільйона осіб.

До узбережжя південно-східного Бангладеш і М'янми рухається циклон “Мокка”, який досягне узбережжя в найближчі 24 години.   

Про це повідомляє Independent.

“Циклон “Мокка” рухається до узбережжя південно-східного Бангладеш і М'янми зі швидкістю вітру до 160 кілометрів на годину і поривами до 175 км/год”, – повідомив індійський метеорологічний департамент.

У прибережних районах Бангладеш волонтери через гучномовці закликають людей шукати безпечних схованок.

Очікується, що циклон накриє район між Кокс-Базаром у Бангладеш і Кяукпю в М'янмі в неділю ввечері, 14 травня.

Місцева влада та ОНН активно готуються до удару стихії, адже не виключено, що від циклону може постраждати один із найбільших у світі таборів для біженців у Кокс-Базарі, в якому мешкає близько мільйона осіб.

Метеорологічний департамент Бангладеш попередив, що циклон може завдати серйозної шкоди життю та майну у восьми прибережних районах. Генеральний директор Департаменту з ліквідації наслідків стихійних лих Мізанур Рахман,, сказав, що вони попросили місцеву владу в 20 районах підготуватися. 

Влада М'янми, в свою чергу, оголосила найвищий рівень тривоги та повідомила у своєму метеорологічному бюлетені, що циклон рухається до узбережжя штату Ракхайн поблизу Сіттве.

У травні 2008 року циклон “Наргіс” обрушився на М’янму штормом, який спустошив населені райони навколо дельти річки Іраваді. Щонайменше 138 000 людей загинули, десятки тисяч будинків та інших будівель були змиті потоком води.

В Індійському інституті тропічної метеорології заявляли, що циклони в Бенгальській затоці стають інтенсивнішими частково через зміну клімату.

Державна газета Global New Light М'янми повідомила у п'ятницю, що тисячі людей, які проживають уздовж західного узбережжя штату Ракхайн, були евакуйовані.

Нагадаємо, у Японії стався землетрус.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *