WSJ вимагає у РФ звільнити свого журналіста

Його звинувачують нібито у "шпигунстві".

Американська щоденна газета The Wall Street Journal вимагає в Росії звільнити журналіста видання Евана Гершковича. Його затримали співробітники ФСБ.

Про це повідомляється на сайті WSJ.

“The Wall Street Journal рішуче заперечує звинувачення ФСБ і вимагає негайного звільнення нашого надійного та відданого репортера Евана Гершковича. Ми солідарні з Еваном та його родиною”, – сказано у заяві.

У WSJ наголошують, що у заяві ФСБ йдеться, мовляв, Гершкович, “діючи за завданням американської сторони, збирав відомості, що становлять державну таємницю, про діяльність одного з підприємств ВПК РФ”. Силовики нібито “припинили незаконну діяльність” Гершковича, також проти нього відкрито справу про шпигунство в Єкатеринбурзі.

Нагадаємо, російські пропагандистські видання повідомили, у Єкатеринбурзі співробітники Федеральної служби безпеки затримали журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича. Представника медіа звинувачують у “шпигунстві”. У місті написав матеріал про ставлення росіян до ПВК “Вагнера”.

Речниця МЗС Марія Захарова в Telegram сказала, мовляв, те, що “в Єкатеринбурзі робив співробітник американського видання, не має жодного відношення до журналістики”.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *