Саудівська Аравія та Іран відновлять дипломатичні відносини

Країни розірвали дипломатичні відносини 2016 року після страти в Ер-Ріяді шиїтського проповідника.

Іран та Саудівська Аравія домовились нормалізувати дипломатичні відносини, які були повністю розірвані між країнами 2016 року.

Про це повідомляє видання Irna.

У повідомленні вказується, що керівники Міністерств закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян та Саудівської Аравії Фейсал бен Фархан Аль Сауд провели особисту зустріч на полях конференції у Йорданії. Сторони домовились відновити дипломатичні відносини.

Також у Пекіні перемовини провели секретар Вищої ради національної безпеки Ірану та його саудівський колега. За підсумками була прийнята тристороння заява, у якій зазначено, що країни поновлюють дипломатичні відносини та знову відкриють свої посольства.

Погоджено, що посольства відкриються протягом наступних двох місяців.

Саудівська Аравія та Іран розірвали дипломатичні відносини у 2016 році після того, як в Ер-Ріяді влада стратила шиїтського проповідника Шейха Німра аль-Німра, після чого іранські паломники штурмували саудівське посольство у Тегерані. У відповідь Саудівська Аравія розірвала з Іраном дипломатичні відносини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україну вперше відвідав міністр закордонних справ Саудівської Аравії. До цього жоден із його попередників не бував у нашій державі з офіційним візитом.

Також ми інформували, що голова Міністерства розвідки Ірану Есмаїл Хатіб пригрозив Саудівській Аравії, що “стратегічне терпіння” Тегерану може скінчитись.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *