Візит Лукашенка до Китаю: експерт пояснив, чому Лукашенко полетів на зустріч із Сі Цзіньпіном

Лукашенко проситиме про протекцію Китаю як у військовій сфері, так і економічній, вважає експерт.

Політолог Андрій Вігірінський вважає, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко полетів до Китаю на зустріч із Сі Цзіньпіном, аби “виплутатися із пастки”, у яку потрапив.

Про це політолог сказав 24 каналу.

На думку Вігірінського, у Лукашенка немає інтересу в успішному завершенні Росією війни, оскільки для нього будуть катастрофічними наслідки участі у війні як союзника Росії. 

“Якщо Лукашенко в Пекіні буде домовлятися про воєнну співпрацю з Китаєм та Росією, то його становище ще більше погіршується”, – наголосив експерт, заувашивши, що рішення Пекіна швидше буде негативним.

“Це перекреслить всі намагання Китаю останнього тижня: запрошення коаліції західних країн до діалогу, тези про недопущення односторонніх санкцій та про повагу до територіальної цілісності. Як наддержава глобальної політики не можна з одного боку запрошувати до миру і діалогу, а з іншого – вчиняти так, як ті, кого ти звинувачуєш”, – пояснив він.

Також, за словами експерта, Лукашенко проситиме про протекцію Китаю, так як він немає особливих важелів впливу на Кремль, а ринки збуту йому вкрай необхідні. Саме Китай, а не Росія є країною, навколо якої об’єднуються, зауважив політолог.

“До кого ти їдеш просити про протекцію перед умовним середнім братом, яким для Білорусі є Росія? До старшого брата, цим старшим братом є Китай”, – підкреслив експерт.

Вігірінський додав, що Лукашенко їде до Китаю за інвестиціями, бо йому необхідний фінансовий ринок.

Нагадаємо що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко у вівторок, 28 лютого, прибув до Китаю. Там він має зустрітися там з очільником КНР Сі Цзіньпіном.

Криве дзеркало "Мюнхена": Лукашенко вчергове приїхав до Путіна, чим закінчилась їхня "конференція"

06:08

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *