Лікування отиту і чим він небезпечний

Лікування отиту і чим він небезпечний
Лікування отиту і чим він небезпечний

Виникнення запалення у вусі в медичній практиці відоме, як отит. Характерною ознакою отиту, яка свідчить про те, що хвороба настала, слугує нестерпний біль, що локалізується у вусі. Захворіти на отит можуть не тільки дорослі, а й діти, особливо представники молодшого дошкільного віку. Це пояснюється незміцнілою імунною системою, а також особливістю будови дитячого вуха.

До отиту, осередком локалізації якого є голова, потрібно ставитися дуже уважно. Інфікована зона може з легкістю поширитися на головний мозок і завдати сильної шкоди здоров’ю дитини. Очевидно, що проводити лікування отиту потрібно негайно, щойно почали з’являтися перші симптоми захворювання. Самолікуванням займатися категорично заборонено, у кожному випадку потрібна консультація грамотного отоларинголога.

Лікування отиту

Позбутися без серйозних наслідків від хвороби набагато простіше, якщо медикаментозну терапію було призначено вчасно. Лікування має здійснюватися обов’язково під наглядом грамотного лікаря. Засобом № 1 для лікування отиту є препарат ОТИПАКС, який можна придбати за посиланням https://www.otipax.ua/.

Також лікують отит за допомогою:

  • прийому анальгетиків – призначаються для зняття гострого болю;
  • відновлення оптимальної температури тіла – у такому разі не обійтися без жарознижувальних;
  • в ускладнених випадках необхідний прийом антибіотиків;
  • крапель у вуха – призначення проводить лікар, у разі самостійного підбору є ризик виникнення незворотних наслідків для здоров’я і навіть життя пацієнта;
  • призначення антигістамінних засобів – для зменшення симптому набряку;
  • відвідування фізіотерапевтичного кабінету;
  • якщо необхідно – призначається хірургічна операція (якщо гній не може самостійно вийти назовні, розкривається барабанна перетинка).

Тільки дотримання всіх призначених лором рекомендацій, а також виключення всіх ознак захворювання дасть змогу швидко і без наслідків вилікуватися від отитів.

Наскільки небезпечний отит

Запальний процес, який призводить до проникнення інфекції в середнє, зовнішнє або внутрішнє вухо, часто закінчується отитом. Інфекцією уражається структура того вушного відділу, в якій вона локалізується, при цьому пацієнт відчуває неприємні больові відчуття, які за відсутності компетентного лікування починають посилюватися.

Хвороба може з’явитися в будь-яку пору року, але максимальна кількість хворих, які звернулися по допомогу до отоларинголога, припадає на осінньо-зимовий період. У цей час ще складно перебудуватися з тепла на холод, тому багато хто ходить без головних уборів.

Явні симптоми захворювання – нестерпні, “стріляючі” больові відчуття у вусі, які не вщухають, швидке підвищення температури тіла, поява гнійних згустків зі слухового проходу на 2-3 добу після початку захворювання. Вихід гною з вуха вважається симптомом одужання пацієнта.

У цьому разі показники температури тіла стають оптимальними, больові відчуття не такими відчутними або взагалі зникають. Вихід гною при грамотному лікуванні здійснюється через барабанну перетинку. Такий результат лікування отиту вважається позитивним, а отвір, що утворився, з часом заростає.

Ознакою ускладнення перебігу хвороби вважається ситуація, коли гній не може самостійно вийти назовні. У такому разі існує можливість інфікування внутрішньої частини голови – велика ймовірність розвитку менінгіту, а також абсцесу мозку.

Для виключення плачевних наслідків захворювання на отит варто при виникненні первинних симптомів отиту негайно звертатися до кваліфікованого отоларинголога. Він не тільки встановить діагноз, а й призначить правильне лікування.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *