Битва за Україну. День двісті тридцять п’ятий

Битва за Україну. День двісті тридцять п’ятий 16.10.2022 20:27 Укрінформ Авіація Сил оборони завдала по ворогу понад двадцять ударів – підтверджено ураження 17 районів концентрації військової техніки

Енергетика України витримала до 130 російських ударів по інфраструктурі за три дні. Переможемо! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про двісті тридцять п’ятий  день війни по рубриках. Деякі факти прокоментовані УКРІНФОРМОМ.

ТОП 5 НОВИН

Іранська влада готується до передачі рф балістичних ракет, які, ймовірно, будуть використані росією у війні проти України – Washington Post.

УКРІНФОРМ: російська оборонна промисловість не здатна виготовляти високотехнологічні ракети в тому темпі, в якому вони витрачаються на війну в Україні. За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, станом на 12 жовтня, у ворога залишалося 609 ракет зі 1844, які були до початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Американський мільярдер Ілон Маск передумав припиняти фінансування Starlink в Україні: компанія продовжить безкоштовно забезпечувати супутниковий зв’язок у країні, що воює.

Завтра у Люксембурзі збереться Рада Євросоюзу із закордонних справ. Серед питань порядку денного – дев'ятий пакет санкцій проти Росії – міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс.

росія перекидає до білорусі авіацію та піхоту регіонального угруповання війсь. Загальна кількість військ рф на території білорусі становитиме менше ніж 9 тисяч осіб – білоруське Міністерство оборони.

УКРІНФОРМ: Прикметно, в білорусь завозиться гарматне м’ясо, а з неї в росію – ідуть ешелони з танками, знятими зі зберігання. Експерти дружно кажуть, що все це навряд чи все це можна назвати серйозною загрозою для України.

Франція планує передати Україні потужні системи ППО Crotale та проведе навчання для двох тисяч українських військових на своїй території – міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню.

ТОР 7  ЦИТАТ

  • Президент України Володимир Зеленський: «Ми робимо все, щоб збивати більше ворожих ракет та дронів… І обов’язково настане той день, коли наша держава зможе виконувати це завдання на сто відсотків».
  • Секретар Ради нацбезпеки й оборони України Олексій Данілов: «Кожен хід (росії- ред.)  погіршує ситуацію і наближує до фіналу».
  • Керівниця об’єднаного пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк: «Критичний стан у них (росіян. ред) зі спорядженням, з поставками, з логістикою. Тому що дійсно підтягування резервів відбувалося і майже 75% цих постачань проходили саме через Кримський міст. Наразі навіть море на нашому боці, навіть природа проти того, щоб щось там функціонувало, тому що вони навіть пороми зупинили».
  • Колишній президент США Барак Обама: «Я думаю, що зараз ми маємо справу з типом російського режиму, який насправді ще більш централізований, ще більш ізольований і закритий. путін консолідував процес прийняття рішень до такої міри, якої ми не бачили навіть за радянських часів».
  • Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква: «Президент України ще на початку війни говорив, якщо росія вдасться до псевдореферендумів і подальшого приєднання територій, це буде крапка в переговорах. Ми бачимо, що росія це робить, то про які переговори йдеться?».
  • Радник Офісу президента України Олексій Арестович: «Переговори потрібні для того, щоб зволікати з часом до перемоги трампістів у США. Гітлер сподівався на армію Венка, а Путін на Трампа. Вони гарячково тримаються за цей шанс, як за останнє диво».
  • Радник керівника ОП Михайло Подоляк: «План з демонтажу «путінського авторитаризму» у самому розпалі: тотальна мобілізаційна зачистка вулиць міст; швидка підготовка бомбосховищ у москві; самостріли мобілізованих у білгороді; арешти генералів та конфлікт у ближньому оточенні. Геніальний триденний «стратег».
  • ВТРАТИ ВОРОГА

    БОЙОВІ ДІЇ ТА УСПІХИ ЗСУ

    Генштаб: оперативна інформація на 18:00 16 жовтня 2022 р.

    – ЗСУ продовжують стримувати ворога і завдають йому втрат у живій силі та техніці.

    – Авіація Сил оборони завдала понад двадцять ударів. Підтверджено ураження 17 районів концентрації військової техніки, а також чотири позиції зенітних ракетних систем супротивника.

    Військово-морські Сили за минулу добу знищили чотири самохідні гармати «Гіацинт-С», два сховища з боєприпасами, міномет і 26 російських загарбників – ВМС України.

    ЗЛОЧИНИ ВОРОГА

    За зведеною інформацією обласних військових адміністрацій, російські війська за добу вчинили атаки на дев'ять областей України.

    Ворог вночі 30 разів обстріляли Нікополь Дніпропетровської області  – шестеро осіб поранені.

    Жертви серед цивільного населення внаслідок збройної агресії рф за минулу добу в інших областях України: Донецька область – 7 загиблих (у т.ч. виявлено 6 вбитих раніше), 3 поранених; Запорізька область – 1 загиблий; Харківська область – 2 загиблих (виявлено вбитих раніше), 3 поранених; Херсонська область – 2 поранених заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

    У звільненому від російських загарбників Лимані Донецької області за минулу добу виявили тіла ще шести вбитих цивільних жителів – начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

    Від початку повномасштабного військового вторгнення рф проти України зареєстровано 40 233 злочини агресії та воєнних злочинів і 17 780 злочинів проти національної безпеки України – Офіс Генпрокурора.

    НОВИНИ: УКРАЇНА

    Дорожники з вересня розчистили 410 кілометрів доріг та 23 кілометри комунальних вулиць в деокупованій Харківської області – Міністерства інфраструктури.

    Головне управління розвідки Міністерства оборони України гарантує виплату 100 тисяч доларів за передачу Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) в український полон – ГУР.

    УКРІНФОРМ: Кажуть, що Гіркін таки пішов воювати – звідси й пропозиція. Жирна здобич!  Адже Гіркін ще й оголошений Нідерландами у міжнародний розшук у справі про збиття рейсу MH17 у небі на Донецькою областю лмпні 2014 року.

    Тривалі перебої з електроживленням Запорізької АЕС можуть призвести до другої "Фукусіми", – глава "Енергоатому" Котін.

    У Мелітополі початок опалювального сезону під загрозою, люди намагаються виїхати – мер міста Іван Федоров.

    Перші 500 родин Ізюма вже знову мають в оселях газ — президент Зеленський.

    Львівські лікарі врятували 14-річного Влада з Лимана, який зазнав тяжких поранень унаслідок ракетного удару. Найближчим часом він вирушить на лікування до Норвегії – пресслужба Львівської міськради.

    За два дні українці зібрали 150 млн на систему перехоплення "Ловець Шахідів" – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

    НОВИНИ: ЕКОНОМІКА

    Енергетика України витримала до 130 російських ударів по інфраструктурі за три дні — Шмигаль.

    Споживачі Києва та області 15 жовтня  зменшили споживання електроенергії на 7%, тоді як мешканці Чернігівської області — на 20% – Укренерго.

    УКРІНФОРМ: У центральному регіоні України не було відключень електроенергії 15 жовтня завдяки тому, що українці обмежили користування електроприладами у вечірні години.

    Україна і Туреччина висловилися про продовження дії «Зернової ініціативи» після 22 листопада цього року – Мінінфраструктури.

    УКРІНФОРМ: За весь час дії «Зернової ініціативи» в напрямку Африки було відправлено 1,1 млн тонн продовольства. Ворогу це, звісно, не подобається. Тож починається вирішальний місяць…

    Державну програму кредитування бізнесу "5-7-9%" розширено. Тепер підприємство може отримати фінансову підтримку на відновлення частково чи повністю зруйнованих потужностей – Міністерство економіки.

    СВІТ: ДОПОМОГА, САНКЦІЇ, ПОДІЇ

    Нідерланди приймуть на реабілітацію українських військових – перша група вирушить у листопаді – міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

    Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок наразі вважає підтримку української системи ППО важливішою, ніж постачання танків – німецькі ЗМІ.

    Італія збирається поставити Україні зенітно-ракетні комплекси середньої дальності Spada, про це було заявлено на засіданні міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі – газета La Repubblica.

    Через війну в Україні 71 млн людей у світі опинилися за межею бідності  – Програма розвитку ООН.

    Міністр у справах діаспори Ізраїлю Нахман Шай закликав надати Україні військову допомогу на тлі інформації у ЗМІ про те, що Іран передасть Росії балістичні ракети.

    Китай та Єгипет закликали своїх громадян виїхати з України, тим часом Сербія тимчасово закрила своє посольство в Україні – МЗС країн.

    ВОРОГ

    Російське міноборони повідомило, що 11 людей загинули, ще 15 поранено в результаті стрілянини, яку відкрили двоє громадян однієї з країн СНД на полігоні в білгородській області.

    УКРІНФОРМ: Якщо конкретно, то це було двоє таджиків, завербованих до лав ворожої армії. Причина: помста за знущання з ісламу. Загиблих за неофіційною інформацією  – вдвоє більше – 22 особи. А ще російські мобілізовані жаліються на жахливі умови розміщення, холод і погане матзабезпечення, через що в армії  – повальні крадіжки один у одного всього, що тільки можливо: буржуйок, взуття, одягу, їжі, грошей…

    У районі аеропорту поблизу Бєлгорода (рф) місцеві мешканці нарахували 16 вибухів – СтратКом.

    Станом на 16 жовтня, рф тримає на бойовому чергуванні в Чорному та Азовському морях 10 ворожих кораблів та катерів. У Середземному морі росія тримає 11 кораблів, у тому числі п'ять носіїв КРМБ з сумарним залпом 76 ракет – пресслужба командування ВМС ЗСУ.

    Підготувала Лариса Гаврилова

    Источник: www.ukrinform.ua

    No votes yet.
    Please wait...
    Поділіться своєю знахідкою

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *