Новини світу: путінська мобілізація підірве російську економіку

Чим більше Кремль мобілізує, тим більше чоловіків намагатимуться покинути країну, вважає Елізабет Броу.

Мобілізація Путіна ще більше підірве російську економіку, оскільки у Москви немає плану, ким замінити працівників, які або втекли з країни, або були мобілізовані.

Про це сказала Елізабет Броу, постійна співробітниця Американського інституту підприємництва, повідомляє Politico.

В РФ цілком можливо вдасться мобілізувати 300 тисяч резервістів, як Путіну потрібні для війни в Україні, але від моменту оголошення мобілізації близько 360 тисяч чоловіків уже вирушили до Грузії та Казахстану, щоб уникнути цієї долі, а велика кількість чоловіків виїхала до інших країн.

За словами Броу, чим більше Кремль мобілізує, тим більше чоловіків намагатимуться залишити країну, і це матиме величезні наслідки для робочих місць у РФ, а отже, і для економіки.  І у Росії немає жодного плану вирішення цього питання. 

Чоловіки, які зараз відчайдушно залишають Росію, ​​працездатні та працездатного віку.  Але як мобілізація, так і втеча такої кількості людей створять ще одну проблему — відсутність кваліфікованих працівників у кожному секторі.

Броу пише, що в РФ немає системи забезпечення безперервності життя суспільства у воєнний час. І немає достатньої кількості жінок, які могли б швидко зайняти місця чоловіків, які залишили країну.

Як приклад, вона наводить Швецію і Фінляндію, які вже мають чіткий план дій щодо функціонування суспільства на випадок війни.

Нагадаємо, у Росії невдоволення мобілізацією набирає обертів. У Рязані на автовокзалі чоловік підпалив себе з криками “я не хочу на війну”.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *