Для київських нацгвардійців провели кінопоказ у межах національного туру “Кіно заради Перемоги”

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Київські нацгвардійці долучилися до перегляду фільму «Толока» в межах всеукраїнського туру «Кіно заради Перемоги». На презентацію 50-го кінопоказу завітав і режисер кінострічки Михайло Іллєнко. Про це повідомляють у Нацгвардії України, передає УНН.

Деталі

«Толока» — це український історичний фільм, екранізований за баладою Тараса Шевченка «У тієї Катерини хата на помості…». Гвардійці отримали можливість подивитись ексклюзивне українське кіно, культурно збагатитись, а також поспілкуватись з режисером фільму Михайлом Іллєнком.

Цитата

«Україна має багато трагічних та драматичних сторінок у своїй історії, часто здавалося, що це вже остання сторінка, але ні, Україна відроджується. У нас є традиція – толока, коли приходить біда, завжди збирається толока. Ця традиція, імпульс єднання – він закладений у нашому генетичному коді. Раніше від толоки гріх було відмовлятися, цей феномен єднання і є головною пружиною в фільмі, це хотілось показати, Україна – незнищенна країна», – розповів режисер фільму під час презентації стрічки.

Водночас голова правління асоціації «Дивись українське» Андрій Різоль наголосив, що тур “Кіно заради Перемоги” зроблено передусім для моральної підтримки й консолідації військовослужбовців та вимушено переміщених осіб.

Додамо

Проєкт “Кіно заради Перемоги!” реалізується за ініціативи Офісу Президента України, Державного агентства України з питань кіно, Асоціації “Дивись українське!” та за підтримки фонду “МХП-Громаді”, ГО “УкрКіноФест”, ГО “Спілка підприємців теле- та кіноіндустрії”, окремих підрозділів ЗСУ та Національної гвардії України у взаємодії з обласними військово-цивільними адміністраціями та Національною поліцією України. Перший кінопоказ відбувся на початку серпня на Вінниччині.

Довідка

“МХП-Громаді” – український благодійний фонд, який був створений у 2015 році для сприяння комплексному розвитку громад та інститутів громадянського суспільства в Україні. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *