ЗМІ: У Держдепі США кадрова криза через ПП-2

Сенатор Круз затримує затвердження десятків кандидатур у Держдепартаменті, включаючи 59 можливих послів, стверджує медіа.

Американський сенатор-республіканець Тед Круз блокує затвердження безлічі кандидатів на посади в Держдепартаменті США з метою домогтися від Білого дому введення нових санкцій проти російського газопроводу Північний потік-2. Про це в суботу, 2 жовтня, повідомила газета The New York Times.

“Запекла боротьба із сенатором від Техасу Тедом Крузом через російський газопровід, за словами офіційних осіб адміністрації Байдена, викликала кадрову кризу. Круз затримує затвердження десятків кандидатур у Держдепартаменті, включаючи 59 можливих послів”, – йдеться в матеріалі.

 

При цьому, як повідомляється, сенатор погрожує заблокувати десятки інших призначень.

 

Дії Круза прокоментував сенатор-демократ Роберт Менендес. Він заявив, що ситуація є безпрецедентною.

 

“У даному випадку має місце безпрецедентна і повна затримка затверджень усіх кандидатур, незалежно від того, чи мають вони якесь відношення до розглянутого політичного питання. Я не бачив нічого подібного за 30 років роботи у сфері зовнішньої політики”, – додав він.

 

Як відомо, у США кожен член Сенату може відкласти розгляд будь-якого законопроекту чи голосування з будь-якого питання, щоб більш уважно ознайомитися з його змістом.

 

Нагадаємо, що в липні Круз також затримував призначення кандидатів на важливі дипломатичні посади, домагаючись санкцій проти ПП-2. Тоді в невизначеному стані перебували 13 осіб.

 

Північний потік-2 посилив вплив Росії на Європу. WSJ

 

 

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *