Литва закликала ООН посилити політику невизнання анексії Криму

Дії Росії порушують міжнародне право, Статут Організації Об’єднаних Націй, а також положення Гельсінського заключного акту, зазначив литовський лідер.

 

Президент Литви Гітанас Науседа в ООН закликав посилити політику невизнання анексії українського Криму. Про це у вівторок, 21 вересня, він заявив з трибуни сесії Генеральної асамблеї ООН.

 

“Сьомий рік ми спостерігаємо продовження військової агресії проти України, а також незаконну анексію і окупацію Криму. Ці дії порушують міжнародне право, Статут Організації Об’єднаних Націй, а також положення Гельсінського заключного акту. Їх слід в цілому засуджувати. Ми повинні посилити політику невизнання окупації і анексії Криму. Я вітаю зусилля України тримати це питання на порядку денному шляхом створення Міжнародної кримської платформи”, – заявив Науседа.

 

Також він заявив, що надзвичайно важливо захищати права і свободи місцевого цивільного населення.

 

Гітанас Науседа додав, що Литва поважає європейський і євроатлантичний вибір України і продовжує підтримувати її реформи в цей неспокійний період.

 

“Прагнучи консолідувати міжнародні зусилля, в липні минулого року ми спільно провели Українську конференцію реформ у Вільнюсі”, – сказав президент Литви.

 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розраховує підняти тему окупованих територій в ході перебування на Генасамблеї ООН, яка стартоввала в Нью-Йорку у вівторок, 21 вересня.

 

 

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Читайте Korrespondent.net в Google News

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *